Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η «απολογία» Μίτσελ, τα «σκληρά λάθη» και η κουβέντα περί «ανακατανομής ρόλων»

Η «απολογία» Μίτσελ, τα «σκληρά λάθη» και η κουβέντα περί «ανακατανομής ρόλων»

Η νέα προσπάθεια του Μίτσελ να αλλάξει την κατάσταση εντός Ρέντη και οι αποφάσεις που καλείται να πάρει, αλλά ακόμη είναι… αναποφάσιστος

Ο Ολυμπιακός έχασε από τον ΠΑΟΚ το βράδυ της Δευτέρας. Έμεινε 10 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Σπατάλησε για ακόμη μία φορά έναν σκασμό ευκαιρίες και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Και ελπίζει ότι θα μπορέσει να αντιδράσει. Όχι παροδικά, όχι μόνο με μία νίκη στο Αγρίνιο το ερχόμενο Σάββατο, αλλά σε… μόνιμη βάση.

Κάτι που για να συμβεί, χρειάζεται να γίνουν πολλά πράγματα. Κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τη συνοχή της άμυνας και του συνόλου γενικότερα, με τις επιλογές στην 11άδα, με την ψυχολογία του συνόλου και μεμονωμένα του κάθε παίκτη.

Ο Μίτσελ ήταν σε σοκ μετά το παιχνίδι με τον Δικέφαλο του Βορρά. Δεν το πίστευε πως ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις πολλές ευκαιρίες που είχε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ. Κυρίως, ήταν σκασμένος διότι οι επιλογές του δεν είχαν την απόδοση που ήθελε. Και για ακόμη μία φορά οι Ερυθρόλευκοι δέχθηκαν γκολ από δικά τους λάθη. Σκληρά λάθη.

Ο ισπανός τεχνικός προσπάθησε χθες να ρίξει τους τόνους και να βάλει πάλι μπροστά την υπερηφάνεια των ποδοσφαιριστών, μιλώντας τους για την ανάγκη να κρατήσουν το κεφάλι ψηλά. Να αντιδράσουν και να βρουν τρόπο να κρατήσουν το κίνητρό τους σε υψηλά επίπεδα. Μάλιστα, επισήμανε ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να συνεχίσει να κάνει τέτοια δώρα και μίλησε για τη διαφορά, που όσο οι Πειραιώτες δεν παίρνουν νίκες, μπορεί να γίνει… μη αναστρέψιμη. Κάτι που δεν πρέπει να το επιτρέψουν.

Από εκεί και πέρα, ο Μίτσελ εμφανίζεται έτοιμος να κάνει πάλι κάποιες αλλαγές το Σάββατο κόντρα στον Παναιτωλικό. Αυτές θα εξαρτηθούν από το πώς θα είναι οι τραυματίες των Πειραιωτών, όπως ο Άβιλα, ο οποίος προπονείται και πιθανότατα θα είναι έτοιμος, ο Βρσάλικο, αλλά και ο Σισέ, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στα ισχία και τις τελευταίες ημέρες κάνει θεραπείες για να τις ξεπεράσει.

Γενικά, πάντως, το τεχνικό επιτελείο αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι οι πολλές αλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι δεν βοηθούν στη απόκτηση ομοιογένειας. Ειδικά στην άμυνα. Που αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του Ολυμπιακού φέτος.

Αυτή η ιδέα είναι πιθανό να οδηγήσει και σε μια προσπάθεια του τεχνικού επιτελείου για ανακατανομή ρόλων, επιλογές κάποιων νέων προσώπων για το αρχικό σχήμα και έναν γενικότερο επαναπροσδιορισμό στο Ρέντη, σχετικά με τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιούνται/υπολογίζονται. Και πάλι, όμως, ο Μίτσελ δεν το έχει αποφασίσει ακόμη. Σκέφτεται λύσεις. Αλλά αποφάσεις δεν έχει πάρει.

Πέρα από τις γνωστές, αναφορικά με τους παίκτες που δεν υπολογίζει έως τώρα. Εάν αυτό μπορεί να αλλάξει; Για κάποιους, ίσως. Για κάποιους άλλους φαντάζει δύσκολο. Ο ισπανός τεχνικός θα δείξει τι σκέφτεται πολύ σύντομα… Το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό πιθανότατα θα είναι καθρέφτης των σκέψεών του.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024