Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκη Παλληκαράκη στο in: Έχουμε ευθύνη απέναντι στην αδυναμία των παιδιών μας

Νίκη Παλληκαράκη στο in: Έχουμε ευθύνη απέναντι στην αδυναμία των παιδιών μας

Η αξιόλογη ηθοποιός δηλώνει πώς η καλύτερη απόφαση που πήρε στη ζωή της ήταν όταν εγκατέλειψε την ιατρική και ακολούθησε την υποκριτική και το όνειρο της.

Η Νίκη Παλληκαράκη, συμπληρώνει φέτος τρεις δεκαετίες στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Μόλις πήρε το πτυχίο της Ιατρικής αντί να κάνει αγροτικό, πηγαίνει κρυφά στη δραματική σχολή και σπούδαζει υποκριτική στο Κέντρο Αρχαίου Δράματος – Δεσμοί, κλασικό τραγούδι και χορό. Νιώθει ευτυχής για αυτήν την απόφαση της δηλώντας ότι δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο εκτός θεάτρου.

Φέτος πρωταγωνιστεί στην παράσταση Όλιβερ Τουίστ που ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στον Ελληνικό Κόσμο, την παράσταση «Ανάμεσα σε δύο κόσμους», στο Σύγχρονο Θέατρο και στην τηλεοπτική σειρά του MEGA «Γη της Ελιάς».

Διαβάστε επίσης: Μαρία Πετεβή στο in: Ο ρόλος της Πηνελόπης στις Άγριες Μέλισσες με διαμόρφωσε

Μιλήστε μας για τη συνεργασία σας στον Όλιβερ Τουίστ στον Ελληνικό Κόσμο.

Είμαι ενθουσιασμένη με τη συγκεκριμένη παράσταση. Είναι δουλειά υψηλών προδιαγραφών, μία παραγωγή αξιώσεων εξωτερικού, που πραγματεύεται το κλασικό λογοτεχνικό έργο του σπουδαίου Καρόλου Ντίκενς. Ένα αγαπημένο κείμενο και έργο που το στήνει μοναδικά η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη η οποία υπογράφει τη σκηνοθεσία έχοντας, εκτός από εμάς τους μεγάλους σε ηλικία ηθοποιούς, ένα υλικό με αξιοθαύμαστα και πολυτάλαντα νέα παιδιά, που με έχουν πραγματικά συγκινήσει βλέποντας τα στις πρόβες.

Ποιος είναι ο ρόλος σας και ποιος ήταν ο λόγος που θελήσατε να συνεργαστείτε σε μια παιδική παράσταση;

Υποδύομαι την κυρία Μπέντγουϊκ, που είναι η πρώτη γυναικεία φιγούρα στη ζωή του Όλιβερ. Η γυναίκα αυτή του δείχνει τρυφερότητα, αγάπη και φροντίδα. Όλα αυτά που δεν έχει ζήσει όντας ορφανός και που υποκαθιστώντας με κάποιον τρόπο τη μητρική φιγούρα.
Είναι μεγάλη μου η χαρά να συνεργάζομαι σε μια παιδική παράσταση. Ακριβώς γιατί δεν πρόκειται για παιδική παράσταση αλλά για παράσταση που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά αλλά και σε όλους μας. Και πιστέψτε με, τα παιδιά είναι το πιο άδολο, αυστηρό και υπέροχο κοινό.

Ποια είναι τα μηνύματα που θέλει να μεταφέρει  η παράσταση μέσω αυτού του κλασσικού έργου του Ντίκενς σε παιδιά αλλά και γονείς;

Είναι δυστυχώς τόσο επίκαιρο και στις μέρες μας. Πόσο σκληρά μπορεί να φερθεί η κοινωνία και κάποιοι ενήλικες που εκμεταλευόμενοι την ανέχεια και την ορφάνια των μικρών παιδιών εγκληματεί απέναντι τους. Και πόση ευθύνη θα έπρεπε να δείχνουμε όλοι μας στην αδυναμία τους.

Ήταν συνειδητή απόφαση σας να μην κάνετε παιδιά;

Θεωρώ ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας να ακολουθούμε τα συγκεκριμένα στερεότυπα της κοινωνίας. Το να κάνεις παιδί, είναι η μέγιστη ευθύνη του ανθρώπου. Είναι τραγικά αυτά που ακούμε στις μέρες μας για τα οικογενειακά εγκλήματα.

Με ποιο κριτήριο επιλέγετε τις συνεργασίες σας

Κυρίως με το ποιούς θα έχω συνεργάτες. Για μένα πια είναι ισότιμο του έργου και του ρόλου.

Θα σας δούμε και σε κάποια άλλη παράσταση τη φετινή σεζόν;

Ναι.Συνεχίζουμε και φέτος την παράσταση «Ανάμεσα σε δύο κόσμους» του Ιβάν Τουργκένιεφ στο Σύγχρονο Θέατρο κάθε Τρίτη και Τετάρτη.

Ποιος είναι ο ρόλος σας στη σειρά Γη της Ελιάς στο Mega

Ερμηνεύω το ρόλο της Φανής Αναστασίου, μιας πλούσιας γυναίκας, ποινικολόγου και χήρας, η οποία έχει υιοθετήσει το μωρό της Αντιγόνης, τη μικρή Αγγελική και πεθαίνει στον α’ κύκλο. Επιστρέφει όμως στον β’ κύκλο μέσα από flash back.  Συνεργάστηκα στη συγκεκριμένη σειρά σε 30 επεισόδια, τα οποία ξεκίνησαν στο τέλος του α’ κύκλου και στην αρχή του β’ κύκλου. Πρόκειται για μια συνεργασία, η οποία μου έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις πραγματικά. Είναι όλοι τους υπέροχοι και μπροστά και πίσω από τις κάμερες και δικαιούνται όλοι την μεγάλη αυτή επιτυχία που συνεχίζεται και φέτος . Η Βάνα Δημητρίου υπογράφει ένα καταπληκτικό σενάριο, ο Αντρέας Γεωργίου είναι καταπληκτικός στο είδος του. Πανέξυπνος, ταλαντούχος, φοβερός επαγγελματίας και ιδιαίτερα ευγενής προς όλους μας, τόσο στους ηθοποιούς όσο και σε όλη την παραγωγή.

Για ποιους λόγους θεωρείτε ότι έχει ξεχωρίσει το κοινό αυτή την σειρά;

Πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη δουλειά και ο κόσμος το αντιλαμβάνεται. Το σενάριο αναφέρεται σε παράλληλες ιστορίες με ενδιαφέρουσα πλοκή και εξέλιξη. Είναι πολύ εύκολο να ταυτιστείο θεατής με κάποιον ήρωα. Να του θυμίσει μια γνώριμη δική του ιστορία. Αυτό το αντιλαμβάνομαι από τον κόσμο που συναντώ στο δρόμο και μου λένε για τη συγκίνηση που νιώθουν.

Βλέπετε τηλεόραση;

Φυσικά, όσο προλαβαίνω και κυρίως τη μυθοπλασία για να έχω γνώση και άποψη για τη δουλειά μας.

Τι σας αρέσει να κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας;

Ως ευκαιρία να βρεθώ με τους δικούς μου ανθρώπους είτε για καλό φαΐ και κουβέντα ή για κινηματογράφο και θέατρο. Ενίοτε κάνοντας και το απόλυτο τίποτα ξάπλα στον καναπέ ή αγκαλιά με κάποιο βιβλίο.

Όνειρα και φιλοφοξίες σας;

Να συνεχίσω να είμαι ευτυχής κάνοντας αυτή τη δουλειά και να έχω κοντά μου τους ανθρώπους μου.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024