Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Βίντεο με υπουργούς του Ερντογάν να γελάνε στην κηδεία ανθρακωρύχου της Αμάσρα

Τουρκία: Βίντεο με υπουργούς του Ερντογάν να γελάνε στην κηδεία ανθρακωρύχου της Αμάσρα

Γελάνε στην κηδεία ανθρακωρύχου δύο υπουργοί δίπλα στον Ερντογάν, με τον ένα, μάλιστα, να έχει βάλει «πλάτη» να μεταφερθεί το φέρετρο, ενώ εξελισσόταν η τραγωδία στην Αμάσρα της Τουρκίας.

Οργή έχει ξεσπάσει στην Τουρκία για τις δηλώσεις του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη στάση αξιωματούχων του στην τραγωδία που σημειώθηκε στο ανθρακωρυχείο της Αμάσρα όπου σκοτώθηκαν 41 ανθρακωρύχοι.

Μετέφερε το φέρετρο…

Oπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, o υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαχρεττίν Κοτζά και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού συνομιλούν με χαμόγελα στην κηδεία ενός από τους δεκάδες εργάτες που σκοτώθηκαν στο ανθρακωρυχείο (στη φωτογραφία του Khalil Hamra/AP, επάνω, ο Σοϊλού βοηθάει να μεταφερθεί το φέρετρο ανθρακωρύχου και, αργότερα, στην κηδεία γελάει).

Δείτε ακόμα – Συλλυπητήρια από Σακελλαροπούλου για την πολύνεκρη έκρηξη σε ορυχείο στην Τουρκία

Σάλος είχε ξεσπάσει από προχθές με τις δηλώσεις Ερντογάν που απέδωσε στη «μοίρα» τη φονική έκρηξη στο ανθρακωρυχείο, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr.

«Στο σχέδιο της μοίρας»

«Με αυτή την νοοτροπία φυσικά και δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να υπάρχουν ακόμα ατυχήματα με σημαντικό αριθμό θανάτων στα μεταλλεία μας» είχε δηλώσει ο τούρκος πρόεδρος.

«Πλέον, στα ορυχεία μας δεν θέλουμε να βλέπουμε καμιά έλλειψη και κανέναν αχρείαστο κίνδυνο» τόνισε.
Και συνέχισε, λέγοντας ότι «Αυτή τη στιγμή από τα υπάρχοντα ορυχεία μας, η Αμάσρα είναι από τις πλέον προηγμένες από την άποψη των μέσων επιχείρηση μεταλλείων».

Για να προσθέσει πως «Κάποιοι μπορεί να το κοροϊδέψουν αυτό, αλλά αυτό δεν είναι σημαντικό. Εμείς είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε στο σχέδιο της μοίρας

»Και επειδή πιστεύουμε στο σχέδιο της μοίρας, αυτό γινόταν και στο χθες και στο σήμερα και στο μέλλον.

Αυτά πάντοτε θα γίνονται και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το ξέρουμε».

Ακούγεται, επίσης, στο βίντεο που ακολουθεί, να ευχαριστεί τον Θεό για τη γρήγορη πρόσβαση στους νεκρούς του ανθρακωρυχείου.

«Πριν συμπληρωθούν 24 ώρες»

«Φυσικά, ευχαριστώ τον Δημιουργό διότι από χθες ως τώρα πριν συμπληρωθούν 24 ώρες φτάσαμε σε αποτέλεσμα και αυτό μας ικανοποίησε.

Διότι όπως γνωρίζετε στη Σόμα είχε διαρκέσει πολύ. Αλλά εδώ, πριν καν συμπληρωθούν 24 ώρες, δόξα τω Θεώ φτάσαμε στους 41 μάρτυρές μας».

Επίθεση για τις δηλώσεις-σκάνδαλο δέχτηκε ο Ερντογάν από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Και γιατί στη μοίρα σου είναι το παλάτι με τα 1150 δωμάτια και στους εργάτες η μοίρα είναι συνέχεια ο θάνατος;» τον ρωτάει ένας από τους χρήστες.

«Ο Θεός τις έκανε»

Γράφει, επίσης: «Δρόμοι: “Εμείς τους κάναμε”. Γέφυρες: “Εμείς τις κάναμε”. Ψυγεία: “Εμείς τα κάναμε”. Δολοφονίες στα ορυχεία: “Ο Θεός τις έκανε”».

Ο συνταξιούχος Μουράτ Γκιοκμένογλου, από την πλευρά του, μιλώντας στο κανάλι HALK TV, είπε:

«Παγκοσμίως η εργασία στα μετάλλια έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που δεν πρέπει να θεωρείται τόσο δύσκολη. Εμείς βλέπουμε την Τουρκία ως μία εξελιγμένη χώρα, αλλά δυστυχώς διαρκώς βιώνουμε τέτοιου είδους θανάτους.

»Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι το εξής: στις 3 πρώτες μέρες όλοι είναι εδώ και αναστενάζουν και την τρίτη μέρα και μετά ο μεταλλωρύχος ξεχνιέται. Ετσι συμβαίνει εδώ. Στη Σόμα δεν ξεχάστηκαν ; Ξεχάστηκαν.

»Στο Ζόγκουλντακ δεν ξεχάστηκαν; Ξεχάστηκαν. Και στην Αμάσρα θα ξεχαστούν. Δίπλα σ’ εμάς εδώ, ένας-ένας, συνέβησαν διάφοροι θάνατοι. Ποιος εξ αυτών όμως έγινε είδηση;».

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024