Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέο παραλήρημα Τσελίκ εναντίον της Ελλάδας: «Θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ»

Νέο παραλήρημα Τσελίκ εναντίον της Ελλάδας: «Θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ»

Υπουργοί Άμυνας και Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ στην Ελλάδα «μιλάνε και κάνουν σόου για να ικανοποιήσουν το ακροδεξιό κοινό» λέει ο Τσελίκ

Επιμένει σταθερά στην «αποστρατικοποίηση» των νησιών του Αιγαίου η Τουρκία, με τον εκπρόσωπο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, να επαναφέρει το ζήτημα για πολλοστή φορά. Ο Τσελίκ επιτέθηκε στην Ελλάδα με κατηγορίες εναντίον όλων, ενώ υπενθύμισε τις απειλές του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμμένοντας στη δήλωση «μπορεί να έρθω μία νύχτα ξαφνικά».

Ο Τσελίκ, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού υποστήριξε ότι το ΑΚΡ είναι το κόμμα το οποίο κάνει διαρκώς βήματα «προς την εξομάλυνση» για να καταγγείλει τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ για παιδαριώδεις δηλώσεις.

Διαβάστε επίσης: Μπαχτσελί: Νέο παραλήρημα για Αιγαίο και Κύπρο

Σύμφωνα με τον Τσελίκ «πρέπει να προκαλεί ανησυχία στην Ελλάδα που έχουν έναν αρχηχό ΓΕΕΘΑ που μιλάει με τέτοια ψυχολογία εφήβου και κάνει παιδαριώδεις δηλώσεις. Όσοι όμως στην Ελλάδα αναλαμβάνουν τα καθήκοντα του υπουργού Άμυνας η του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, δεν έχουν το βάρος να σηκώσουν τις ευθύνες που απαιτούν οι παγκόσμιες περιστάσεις. Μιλάνε και κάνουν σόου για να ικανοποιήσουν το ακροδεξιό κοινό».

Η στρατικοποίηση

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ «είναι παράνομη η στρατικοποίηση των νησιών και είναι ενάντια στις Συνθήκες. Κάποιοι πάνε εκεί και ανάβουν ψησταριές, άλλοι κάνουν δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα λέει «μετατρέψατε την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση άλλων χωρών»».

Κλιμακώνοντας την επίθεση με αιχμή και την ελληνοαμερικανική στρατηγική συνεργασία ο Τσελίκ επιτέθηκε και προσωπικά στον πρωθυπουργό αναφέροντας ότι μοιάζει η «κυβέρνηση Μητσοτάκη να ήρθε να ιδιωτικοποιήσει την Ελλάδα. Μιλάει σαν κυβερνήτης μια πολιτείας άλλων χωρών, και ο αρχηγός ΓEΕΘΑ της Ελλάδα μιλάει σαν σερίφης μιας πολιτείας άλλων χωρών».

Υποστήριξε δε ότι αν η Ελλάδα σταματήσει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, «αν σταματήσουν να παρενοχλούν τα μαχητικά μας και αν πάψουν την προσέγγιση τους να μετατρέψουν το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη, θα μειωθεί η ένταση».

Οι απειλές

«Λένε πως βασίζονται στις δυτικές χώρες, λένε πως αγοράζουν τεθωρακισμένα οχήματα, όπλα, μαχητικά και συμπεριφέρονται με εχθρικό τρόπο εναντίον της Τουρκίας» συνέχισε ο Τσελίκ για να καταλήξει σε νέες απειλές.

«Ας κοιτάξουν την ιστορία τους με την Τουρκία. Αν μπείτε σε επιθετική στάση απέναντι μας και όταν προσπαθείτε να δείξετε επιθετική συμπεριφορά, τότε θα αλλάξει το «λογισμικό» και θα ξεκινήσει αυτό του «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ»» ανέφερε ο Τσελίκ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024