Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι φοβάται η Ελλάδα από την Τουρκία

Τι φοβάται η Ελλάδα από την Τουρκία

Τα σενάρια των επόμενων εβδομάδων

To σκωτσέζικο ντους που επιλέγει η τουρκική πλευρά στις σχέσεις της με την Ελλάδα θα συνεχιστεί, λένε διπλωματικές πηγές στην Αθήνα. Ενώ δηλαδή από τη μια δείχνουν να θέλουν επικοινωνία, συζητήσεις, κόκκινα τηλέφωνα, από την άλλη επιμένουν στην επιθετική ρητορική η οποία θα συνεχιστεί σίγουρα και τους επόμενους μήνες.

Αν κι αυτό δεν ενοχλεί ιδιαίτερα την Ελλάδα, καθώς έχουν μάθει τα «χούγια» της Τουρκίας, στην κυβέρνηση έχουν μια σειρά από σενάρια στο μυαλό τους. Σενάρια πολέμου κατά κύριο λόγο καθώς δείχνουν να μην αποπροσανατολίζονται από τα «παιχνίδια» της γείτονος.

Κατ’ αρχάς δεν πρέπει να διαφεύγει το εξής: Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι για το άνοιγμα του «παραθύρου» επικοινωνίας επελέγη η συνάντηση των υπουργών Αμυνας, Παναγιωτόπουλου και Ακάρ. «Αυτό έχει τη σημειολογία του. Δεν πήγαν οι Δένδιας και Τσαβούσογλου, αλλά οι… αρχηγοί του στρατού επί της ουσίας. Κάτι δείχνει», λένε οι ίδιες διπλωματικές πηγές.

Το δεύτερο που εξετάζουν στην Αθήνα είναι το σενάριο του τουρκικού χτυπήματος μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων στην Ελλάδα, αυτό το διάστημα των 65 ημερών δηλαδή όπου θα έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση. Κανείς δε θα απέκλειε μια «ύπουλη» ενέργεια της Τουρκίας, είτε στην ελληνική ΑΟΖ είτε η δημιουργία θερμού επεισοδίου σε κάποιο νησί.

Να μείνουν δύο υπουργοί ακλόνητοι

Και με την παραπάνω σκέψη έχει πέσει στο τραπέζι η διατήρηση στη θέση τους, ακόμη και κατά τη διάρκεια των εκλογών, των υπουργών Αμυνας και Εξωτερικών, κ. Παναγιωτόπουλου και Δένδια. Ετσι θα δοθεί ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν επαναπαύτηκε, αλλά το κυριότερο ότι μπορεί να αντιμετωπίσει μια μείζονα κρίση σε αυτή τη «νεκρή» ζώνη των εκλογών.

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024