Τι φοβάται η Ελλάδα από την Τουρκία
Τα σενάρια των επόμενων εβδομάδων
To σκωτσέζικο ντους που επιλέγει η τουρκική πλευρά στις σχέσεις της με την Ελλάδα θα συνεχιστεί, λένε διπλωματικές πηγές στην Αθήνα. Ενώ δηλαδή από τη μια δείχνουν να θέλουν επικοινωνία, συζητήσεις, κόκκινα τηλέφωνα, από την άλλη επιμένουν στην επιθετική ρητορική η οποία θα συνεχιστεί σίγουρα και τους επόμενους μήνες.
Αν κι αυτό δεν ενοχλεί ιδιαίτερα την Ελλάδα, καθώς έχουν μάθει τα «χούγια» της Τουρκίας, στην κυβέρνηση έχουν μια σειρά από σενάρια στο μυαλό τους. Σενάρια πολέμου κατά κύριο λόγο καθώς δείχνουν να μην αποπροσανατολίζονται από τα «παιχνίδια» της γείτονος.
Κατ’ αρχάς δεν πρέπει να διαφεύγει το εξής: Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι για το άνοιγμα του «παραθύρου» επικοινωνίας επελέγη η συνάντηση των υπουργών Αμυνας, Παναγιωτόπουλου και Ακάρ. «Αυτό έχει τη σημειολογία του. Δεν πήγαν οι Δένδιας και Τσαβούσογλου, αλλά οι… αρχηγοί του στρατού επί της ουσίας. Κάτι δείχνει», λένε οι ίδιες διπλωματικές πηγές.
Το δεύτερο που εξετάζουν στην Αθήνα είναι το σενάριο του τουρκικού χτυπήματος μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων στην Ελλάδα, αυτό το διάστημα των 65 ημερών δηλαδή όπου θα έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση. Κανείς δε θα απέκλειε μια «ύπουλη» ενέργεια της Τουρκίας, είτε στην ελληνική ΑΟΖ είτε η δημιουργία θερμού επεισοδίου σε κάποιο νησί.
Να μείνουν δύο υπουργοί ακλόνητοι
Και με την παραπάνω σκέψη έχει πέσει στο τραπέζι η διατήρηση στη θέση τους, ακόμη και κατά τη διάρκεια των εκλογών, των υπουργών Αμυνας και Εξωτερικών, κ. Παναγιωτόπουλου και Δένδια. Ετσι θα δοθεί ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν επαναπαύτηκε, αλλά το κυριότερο ότι μπορεί να αντιμετωπίσει μια μείζονα κρίση σε αυτή τη «νεκρή» ζώνη των εκλογών.
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Η’)
- Ο σκύλος και η γάτα αναγνωρίζουν τη μαμά τους μετά από χρόνια;
- «Ο Χίφι είναι στην κορυφή της λίστας της Βαλένθια»
- Αποθέωση για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν – Οι πρώτες αντιδράσεις
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442