Παγώνη: Αύξηση νοσηλειών κατά 10% στις απλές κλίνες – «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας»
«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα που τελείωσε το καλοκαίρι. Πρέπει να φοράμε τη μάσκα στα σούπερ μάρκετ, ειδικά το Σάββατο που υπάρχει μεγάλος συνωστισμός» είπε η Ματίνα Παγώνη
Συναγερμός έχει σημάνει για την αύξηση των νοσηλειών εξαιτίας του κοροναϊού, με την Ματίνα Παγώνη να εκτιμά ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.
Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη, προειδοποίησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι σε περίπου ένα μήνα, μετά τις 15 προς τέλη Νοεμβρίου «αρχίζουν τα δύσκολα».
«Ήδη από τη Ευρώπη, επειδή ο καιρός έχει αλλάξει, έχει αρχίσει το κρύο, υπάρχει αύξηση 45% στις νοσηλείες στις απλές κλίνες, ενώ στη Ιταλία 31%, και στις ΜΕΘ σε νούμερα που δεν τα περιμέναμε» σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.
«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα που τελείωσε το καλοκαίρι. Πρέπει να φοράμε τη μάσκα στα σούπερ μάρκετ, ειδικά το Σάββατο που υπάρχει μεγάλος συνωστισμός» είπε.
Η Ματίνα Παγώνη επισήμανε δε ότι ο αριθμός όσων έχουν κάνει επικαιροποιημένους εμβολιασμούς είναι χαμηλός. «Χρειάζεται ενημέρωση, όπως χρειάζεται ενημέρωση και για τη γρίπη… Η γρίπη έχει ξεκινήσει» τόνισε.
«Η άνω των 60 ετών έχουν ξεχάσει ότι πηγαίνουν ραντεβού (για εμβολιασμό)» πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ξεκαθάρισε ότι είπε αλήθειες, οι οποίες όμως «μεταφράστηκαν» από κάποιες ομάδες που ήθελαν αμέσως να τις αρπάξουν. «Όταν μιλάμε κι απευθυνόμαστε στον απλό κόσμο θα πρέπει να μιλάμε πιο απλά, γιατί παρερμηνεύονται πράγματα και δημιουργείται σύγχυση» υπογράμμισε.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων