Θεοδωρικάκος: Ό,τι και να κάνει η Τουρκία ο Έβρος είναι απροσπέλαστος – Σε επαγρύπνηση για προβοκάτσια
«Ό,τι και να κάνει η Τουρκία τα σύνορα στον Έβρο είναι απροσπέλαστα. Δεν πρόκειται να περάσει κανείς, όποιο κόλπα και να βρει η απέναντι πλευρά» τόνισε ο υπουργός.
Καθημερινή απειλή στον Έβρο μέσω των μεταναστών διαπίστωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
«Σοκαριστικό γεγονός, εικόνα απάνθρωπη που παραπέμπει στον μεσαίωνα» χαρακτήρισε ο υπ. Προστασίας του Πολίτη την εγκατάλειψη 92 γυμνών μεταναστών – κυρίως Αφγανοί και ορισμένοι Σύριοι – σε ελληνικό έδαφος στον Έβρος από τις τουρκικές αρχές.
- Διαβάστε επίσης: Μηταράκης για Έβρο: Ντροπή για τον πολιτισμό η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι σε 92 μετανάστες
«Περιμένουμε στοιχειώδεις εξηγήσεις από την πλευρά της Τουρκίας» δήλωσε ο Τ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Τα τελευταία 3μιση χρόνια η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή, έχει ενισχυθεί στρατιωτικά, οι Τούρκοι να ακολουθήσουν τον δρόμο της φιλίας και της συνεργασίας και να εγκαταλείψουν τέτοιου είδους συμπεριφορές.
«Ό,τι και να κάνει η Τουρκία τα σύνορα στον Έβρο είναι απροσπέλαστα. Δεν πρόκειται να περάσει κανείς, όποιο κόλπα και να βρει η απέναντι πλευρά» τόνισε ο υπουργός.
Για την πιθανότητα προβοκάτσιας από την Τουρκία, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι «υπάρχει απόλυτη επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε περιστατικό – και δεν θα πούμε τίποτα άλλο».
Η υπόθεση στα Σεπόλια
– Όλα στο φως, όλοι οι ένοχοι στην Δικαιοσύνη, δεν ενδιαφέρουν οι ιδιότητες των ενόχων. Όποιος είναι εμπλεκόμενος και ύποπτος, θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης χωρίς δεύτερη κουβέντα.
– Την ευθύνη των ερευνών την έχει ηα ανακριτική αρχή, η αστυνομία συνδράμει.
– Οι συλλήψεις θα συνεχιστούν, ενταλμα αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες
- Ρωσία: Το Κρεμλίνο αναγγέλλει «τριμερή» συνάντηση με Ουκρανία και ΗΠΑ στα ΗΑΕ
- Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους θα δικαστούν στο Ιράκ ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ρόλου
- Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας – Άφησαν «φέσι» 260 εκατ. δολαρίων
- Σύνοδος κορυφής – ΕΕ: Οι αποφάσεις για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, τη Γροιλανδία και την Αρκτική
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι «μεγάλη δύναμη» του στρατού των ΗΠΑ κινείται προς το Ιράν
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ανάγκη να διατηρηθούν οι ευρωατλαντικές σχέσεις σε «λειτουργικό» επίπεδο