Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Συνεχίζονται οι έρευνες για την αγνοούμενη – Κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή

Κρήτη: Συνεχίζονται οι έρευνες για την αγνοούμενη – Κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή

Έρευνες για την αγνοούμενη στην Κρήτη - Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου για τη δρομολόγηση του σχεδίου στήριξης των πολιτών και αποκατάστασης των ζημιών

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή  πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας στην Κρήτη, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό μίας αγνοούμενης γυναίκας στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας.

Ακραία πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν στις περιοχές Σητεία, Ιεράπετρα, Λιβάδια και Άγιο Ιωάννη Λασιθίου, Αγία Πελαγία, Λυγαριά και στο Ηράκλειο, κοστίζοντας την ζωή σε έναν άνδρα 50 ετών.

Και ενώ ο 50χρονος δεν κατάφερε να σωθεί, δυο γυναίκες απεγκλωβίστηκαν σώες 2 γυναίκες στη Λυγαριά, ενώ σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν 30 άτομα σε περιοχές του Ηρακλείου και του Λασιθίου, εκ των οποίων 9 από τον αρχαιολογικό χώρο της Σητείας μεταξύ τους και 2 παιδιά.

Οι έρευνες σταμάτησαν το βράδυ του Σαββάτου χωρίς να φέρουν αποτέλεσμα και ξεκίνησαν πάλι με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ σήμερα θα συνδράμει και ειδική ομάδα υποβρύχιων αποστολών.

Η αγνοούμενη γυναίκα φέρεται να επέβαινε στο ίδιο όχημα που επέβαινε και ο άντρας που εντοπίστηκε νεκρός. Μαρτυρίες κατοίκων ανέφεραν ότι στην προσπάθεια της να βγει από το αυτοκίνητο, την ώρα που αυτό το είχαν παρασύρει τα ορμητικά νερά, η ίδια παρασύρθηκε προς τη θάλασσα.

Στο σημείο της τραγωδίας παρασύρθηκαν περισσότερα από δέκα οχήματα, ενώ στα ανοιχτά του κόλπου της Αγίας Πελαγίας είναι βυθισμένα ακόμη περισσότερα, σύμφωνα με κατοίκους που τα έβλεπαν να παρασύρονται προς τη θάλασσα.

Κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή

Εν τω μεταξύ, σήμερα Κυριακή 16 Οκτωβρίου, θα μεταβεί στην Κρήτη κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο,

Συγκεκριμένα, θα μεταβεί στην Κρήτη κυβερνητικό κλιμάκιο υπό Στέλιο Πέτσα και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, της Γενικής Γραμματέως Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνας Καλογήρου, του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη και της Γενικής Γραμματέως Υποδομών, Μαρίας – Έλλης Γεράρδη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το κλιμάκιο θα επισκεφθεί περιοχές των ΠΕ Ηρακλείου και Λασιθίου που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ θα έχει συσκέψεις με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για τη δρομολόγηση του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης μετά τη φυσική καταστροφή στις εν λόγω περιοχές.

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας

Την ίδια ώρα ο καιρός αναμένεται να είναι βροχερός ξανά σήμερα σε Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024