Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία στην Κρήτη: Οργή και θλίψη για τον θάνατο του 50χρονου Κωνσταντίνου

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Οργή και θλίψη για τον θάνατο του 50χρονου Κωνσταντίνου

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Η κατάσταση είναι δραματική και πρέπει επιτέλους οι αρμόδιοι να λύσουν το πρόβλημα ώστε να μην έχουμε τέτοιες καταστροφές», τόνισε κάτοικος της περιοχής.

Οργή και θλίψη επικρατεί για τον άδικο χαμό του 50χρονου Κωνσταντίνου που έχασε την ζωή του κατά τη διάρκεια της χθεσινής κακοκαιρίας στην Αγία Πελαγία.

Ο γνωστός φωτογράφος, καταξιωμένος στον χώρο των εκδηλώσεων ήταν πατέρας δύο παιδιών με τον θάνατό του να σκορπίζει θλίψη στην οικογένειά του και οργή στους κατοίκους της περιοχής της Αγίας Πελαγίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων στο cretapost, είναι η τρίτη φορά που η Αγία Πελαγία καταστρέφεται από μία κακοκαιρία αν και είναι η πρώτη φορά που θρηνούμε μία απώλεια ζωής.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Η κατάσταση είναι δραματική και πρέπει επιτέλους οι αρμόδιοι να λύσουν το πρόβλημα ώστε να μην έχουμε τέτοιες καταστροφές», τόνισε κάτοικος της περιοχής.

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο Κωνσταντίνο

Η τελευταία πράξη του… δράματος αναμένεται να παιχτεί σήμερα για τον αδικοχαμένο Κωνσταντίνο.

Φίλοι, συγγενείς και πλήθος κόσμου θα απευθύνουν το τελευταίο… αντίο στις 12 το  μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου.

Η «μοιραία» διαδρομή του 50χρονου

Ο 50χρονος Κωνσταντίνος διατηρούσε ένα σπίτι στην Αγία Πελαγία και σήμερα έφυγε από το Ηράκλειο μαζί με την 50χρονη Ε. προκειμένου να πάνε να το καθαρίσουν αλλά και να κάνουν κάποιες άλλες εργασίες.

Όταν όμως έφτασαν στην Αγία Πελαγία οι ουρανοί είχαν ανοίξει με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Τότε, αποφάσισαν να επιστρέψουν στο Ηράκλειο χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Οι ουρανοί είχαν ανοίξει, οι δρόμοι είχαν πλημμυρίσει με τον άτυχο άνδρα να μην μπορεί να αντιδράσει.

Η συνεπιβάτισσά του κατάφερε και βγήκε από το αμάξι κι έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη της.

Ο 50χρονος εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημα και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά με αποτέλεσμα το ΙΧ να σφηνώσει στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου που πραγματοποιεί στην περιοχή ο δήμος Μαλεβιζίου.

Ο ίδιος είχε επικοινωνήσει με την οικογένειά του λέγοντας πως έχει εγκλωβιστεί μέσα στο όχημα ενώ στη συνέχεια διακόπηκε η σύνδεση. Μέλη της οικογένειάς του ήρθαν σε επικοινωνία με τις αρχές και τελικά ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στο εγκλωβισμένο αυτοκίνητό του.

Λέκκας: Μέσα σε 10 λεπτά έγινε όλη η καταστροφή

«Μέσα σε 10 λεπτά έγιναν όλα στην Αγία Πελαγία. Όλη αυτή η καταστροφή, η στιγμιαία πλημμύρα, όπως την λέμε έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο καθηγητής διαχείρισης καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας ο οποίος χθες έφτασε εκτάκτως στην Κρήτη.

Ο κ. Λέκκας αφού πραγματοποίησε μία πρώτη αυτοψία στις καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία μίλησε για μία τεράστια καταστροφή λέγοντας πως «στην Αγία Πελαγία έπεσε ο μεγαλύτερος όγκος βροχής».

Μάλιστα, ο κ. Λέκκας εξήγησε πως «Με μία διοχέτευση του νερού που έπεσε στην πάνω περιοχή, παρέσυρε όγκους λάσπης και εδάφους μαζί με αντικείμενα.

Κατέβηκε ως κύμα τσουνάμι προς τη θάλασσα παρασέρνοντας τα πάντα».

Παράλληλα, ο καθηγητής διαχείρισης Καταστροφών τόνισε πως κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν θα ήταν ικανό να σταματήσει μία τέτοια καταστροφή «εξαιτίας του μεγάλου όγκου του νερού αλλά και κυρίως επειδή οι είσοδοι των έργων είχαν απομονωθεί από αντικείμενα, δέντρα, αυτοκίνητα που είχαν παρασυρθεί και δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν».

Τέλος, ο κ. Λέκκας επεσήμανε πως πρόκειται για φαινόμενο της κλιματικής κρίσης και «πρέπει να δούμε πώς θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε».

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024