Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 725 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 725 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

Με αυτό το νέο πακέτο των 725 εκατομμυρίων δολαρίων, η συνολική αξία της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία επί προεδρίας Μπάιντεν θα ανέλθει σε 18,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, εκτιμώμενης αξίας 725 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να ενισχύσει την άμυνα της χώρας απέναντι στους ρώσους εισβολείς.

Στα 18,3 δισ. δολάρια

Κατόπιν αυτού, η συνολική αξία της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία επί προεδρίας Μπάιντεν θα ανέλθει σε 18,3 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν.

Δείτε ακόμα – Ρωσία: Μια απευθείας σύγκρουση με το ΝΑΤΟ θα οδηγούσε σε παγκόσμια καταστροφή – Δεν επιδιώκουμε να καταστρέψουμε την Ουκρανία

Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, το συγκεκριμένο πακέτο περιλαμβάνει πυρομαχικά για τα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων HIMARS (φωτογραφία, επάνω, από CBS NEWS), περισσότερες από 23.000 οβίδες πυροβολικού, 5.000 τηλεχειριζόμενες νάρκες, 5.000 αντιαρματικά όπλα και 200 οχήματα μεταφοράς προσωπικού Humvee.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε υποσχεθεί την περασμένη Δευτέρα στον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι θα εξακολουθήσει να παρέχει στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Επισημάνσεις ΔΝΤ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι «ο σημαντικότερος παράγοντας» για την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση και την αστάθεια, υποστήριξε χθες Παρασκευή η πρόεδρος μίας από τις κυριότερες Επιτροπές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Αυτή την εβδομάδα πολλαπλασιάστηκαν οι εκκλήσεις να σταματήσει ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία», είπε η Νάντια Καλβίνο, αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης και πρόεδρος της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοοικονομικής Επιτροπής (IMFC) του ΔΝΤ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την ευκαιρία της ετήσιας συνόδου του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην Ουάσιγκτον.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024