Νέο μήνυμα του 112: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε Ρόδο, Χάλκη και Καστελόριζο
Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα για Κάρπαθο και Κάσο - Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας
Νέο μήνυμα του 112 σε Ρόδο, Χάλκη και Καστελόριζο εστάλη λίγο πριν τις 19:00 του Σαββάτου, τη στιγμή που η Κρήτη μετράει τις πληγές της από το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας.
Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα για Κάρπαθο και Κάσο.
Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας
Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
Νωρίτερα, ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, προειδοποίησε ότι θα έχουμε πολύ ισχυρές καταιγίδες σε Κρήτη, Κάρπαθο και Ρόδο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, «με το βαρομετρικό χαμηλό να συνεχίζει να εμφανίζει μεγάλη δυναμική και να κινείται πλέον προς τα νότια θαλάσσια τμήματα της επικράτειας, θα κυλήσει η σημερινή ημέρα».
Στη συνέχεια στην ανάρτησή του στο facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει:
«Αυτή η εξέλιξη θα προκαλέσει πολύ ισχυρές βροχές – καταιγίδες αρχικά στην Κρήτη με τα φαινόμενα βαθμιαία μέσα στην ημέρα να επεκτείνονται προς την Κάρπαθο και τη Ρόδο.
Χρειάζεται προσοχή σε αυτά τα γεωγραφικά διαμερίσματα μέχρι και αύριο πρωί προς μεσημέρι.
Να τονίσουμε τέλος ότι η θέση αυτή του βαρομετρικού χαμηλού, δηλαδή προς το νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα προκαλέσει μεγάλη διαφορά πίεσης (έντονη βαροβαθμίδα) που με τη σειρά της θα ενισχύσει τους βοριάδες στο Αιγαίο αλλά και τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά οι οποίοι θα φτάσουν σε εντάσεις τα επίπεδα θυέλλης (8 μποφόρ, ίσως τοπικά και παραπάνω).
Ακολουθούν χάρτες σύμφωνα και με την τελευταία ανανέωση του προγνωστικού μας μοντέλου που πήραμε πριν από λίγο.
Καλημέρα σε όλες και όλους!»
- Νιγηρία: Ο Τραμπ είχε αναβάλει την επίθεση για να δώσει «ένα χριστουγεννιάτικο δώρο» στους τζιχαντιστές
- Αργεντινή: Το Κογκρέσο ενέκρινε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Μιλέι
- Περού: Δολοφονία δημοσιογράφου, η τέταρτη από την αρχή του έτους – Είχε αποκαλύψει σκάνδαλο διαφθοράς
- Σομαλιλάνδη: Δεν σκοπεύει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της, λέει ο Τραμπ
- Βόρεια Κορέα: Σφυρηλατήθηκαν «δεσμοί αίματος» με τη Ρωσία, λέει ο Κιμ σε ευχετήριο μήνυμά του στον Πούτιν
- Νιγηρία: Με πυραύλους από drones MQ-9 Reaper οι επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών

