Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Η αστυνομία τον έχασε από τα χέρια της 18 φορές – Εκείνος απήγαγε, σκότωσε και αυτοκτόνησε

Βρετανία: Η αστυνομία τον έχασε από τα χέρια της 18 φορές – Εκείνος απήγαγε, σκότωσε και αυτοκτόνησε

Η τραγική κατάληξη της εξαφάνισης μιας 19χρονης στη Βρετανία - Βρέθηκαν τα λείψανά της σε σπίτι - Μέρες αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε τον ύποπτο, ο οποίος, αφού την σκότωσε, αυτοκτόνησε - Η αστυνομία είχε χάσει 18 ευκαιρίες να τον... συλλάβει.

Μια 19χρονη στην Βρετανία, η Λι Κράουτσερ, μπορεί να κρατήθηκε αιχμάλωτη από έναν σεξουαλικό παραβάτη για εβδομάδες, πριν εκείνος αυτοκτονήσει δύο μήνες μετά την εξαφάνιση της κοπέλας, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές την Παρασκευή, όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Στις 14 Οκτωβρίου, η αστυνομία του Thames Valley κατονόμασε τον Νιλ Μάξγουελ ως τον βασικό ύποπτο στην υπόθεση και αποκάλυψε ότι καταζητούνταν για σεξουαλική επίθεση την εποχή της εξαφάνισης της Λι, αλλά κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη… 18 φορές!

Διαβάστε επίσης: Φρίκη: Αποκεφάλισε τη φίλη της, έβαλε το πτώμα σε βαλίτσα και έκανε βόλτες στους δρόμους του Λονδίνου

Δύο μήνες μετά την εφαφάνιση της 19χρονης, ο ύποπτος αυτοκτόνησε

Ο καταδικασμένος για σεξουαλική επίθεση ήταν το μόνο άτομο που είχε κλειδιά για το σπίτι στο Milton Keynes, 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λονδίνου, όπου βρέθηκαν τα ανθρώπινα λείψανα δίπλα στο σακίδιο της άτυχης Λι.

Είχε προσληφθεί από τους ιδιοκτήτες του σπιτιού, για να εκτελεί εργασίες συντήρησης όσο αυτοί έλειπαν, και την εποχή που η Λι εξαφανίστηκε – τον Φεβρουάριο του 2019 – καταζητούνταν για μια σεξουαλική επίθεση στο Newport Pagnell, το Νοέμβριο του προηγούμενου έτους.

Σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Παρασκευής, ένας ανώτερος αξιωματικός δήλωσε ότι η αστυνομία εξετάζει την πιθανότητα η Λι Κράουτσερ να κρατούνταν αιχμάλωτη.

Ο Μάξγουελ έβαλε τέλος στη ζωή του σε ηλικία 49 ετών τον Απρίλιο του 2019 – δύο μήνες μετά την εξαφάνιση της Λία.

Μάλιστα, η αστυνομία του Thames Valley αντιμετώπισε πιεστικές ερωτήσεις σχετικά με το πώς απέτυχε να συλλάβει τον κατάδικο, παρόλο που είπε ότι οι αστυνομικοί είχαν προσπαθήσει να τον συλλάβουν… 18 φορές!

Κοροϊδεύουν την αστυνομία – Παρ’ ολίγο να τον συλλάβει… 18 φορές

Η κάτοικος της περιοχής Jill Davey, η οποία ζει στον ίδιο δρόμο με το σπίτι όπου βρέθηκαν τα ανθρώπινα λείψανα, δήλωσε στην Daily Mail ότι η 19χρονη θα ήταν ακόμα ζωντανή, αν οι αστυνομικοί είχαν «κάνει σωστά τη δουλειά τους».

Και πρόσθεσε: «Είναι πολύ καλό να λένε ότι προσπάθησαν να τον συλλάβουν, αλλά το να συνεχίζουν να τον χάνουν από τα χέρια τους για 18 φορές είναι ανοησία!».

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι το θέμα έφτασε και στη Βουλή, με ορισμένους βουλευτές τής κυβέρνησης να ζητούν να ερευνηθούν οι χειρισμοί της αστυνομίας.

Η οικογένεια της 19χρονης, δύο χρόνια μετά την εξαφάνισή της, καταθέτει λουλούδια έξω από το σπίτι όπου βρέθηκαν τα οστά της

Το σπίτι της τραγωδίας είχε ως προηγούμενο ένοικο έναν παιδόφιλο

Προηγουμένως, είχε αποδειχθεί ότι το σπίτι όπου βρέθηκαν τα ανθρώπινα λείψανα είχε κατοικηθεί από τον Alex Johnston, έναν 30χρονο παιδεραστή που κάποτε εμφανιζόταν στην εκπομπή 24 Ώρες υπό αστυνομική επιτήρηση.

Ωστόσο, ήταν στη φυλακή την εποχή που εξαφανίστηκε η 19χρονη Λι, αφού καταδικάστηκε σε τεσσεράμισι χρόνια, τον Ιούνιο του 2017, για σεξουαλική κακοποίηση ενός κοριτσιού ηλικίας 13 έως 15 ετών.

Η 19χρονη Λι, το πρωινό που εξαφανίστηκε

Λίγα λεπτά πριν εξαφανιστεί

Ο επιθεωρητής της αστυνομίας, Ίαν Χάντερ, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Σήμερα, είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι έχουμε ορίσει έναν ύποπτο στην υπόθεση αυτή. Το όνομά του είναι Νιλ Μάξγουελ. Είναι ασυνήθιστο να κατονομάζουμε έναν ύποπτο, αλλά μάθαμε επίσης αυτή την εβδομάδα ότι, κατά τη διάρκεια της εξαφάνισης της Λι, και ενώ ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Μάξγουελ ήταν το μόνο άτομο που είχε κλειδιά για το ακίνητο».

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024