Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυστραλία: Διαβόητος παιδεραστής αποφυλακίστηκε μετά από 23 χρόνια και έπεσε «με τα μούτρα» στην παιδική πορνογραφία

Αυστραλία: Διαβόητος παιδεραστής αποφυλακίστηκε μετά από 23 χρόνια και έπεσε «με τα μούτρα» στην παιδική πορνογραφία

Οι ανατριχιαστικές αναζητήσεις στο Google που έκανε ο πιο διαβόητος παιδεραστής και δολοφόνος της Αυστραλίας μετά την αποφυλάκισή του.

Ένας διεστραμμένος δολοφόνος και κατά συρροή παιδοβιαστής στην Αυστραλία είχε πρόσβαση σε παιδική πορνογραφία για περισσότερα από δυόμισι χρόνια, μετά την αυστηρά εποπτευόμενη αποφυλάκισή του από τη φυλακή, γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Ο Μάικλ Γκάιντεν, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για μία από τις πιο διαβόητες απαγωγές στην Αυστραλία, άρχισε να αναζητά πορνογραφικό υλικό παιδιών, ενώ οι ιστότοποι στους οποίους είχε πρόσβαση περιείχαν υλικό, που περιελάμβανε από αιμομιξία μέχρι παιδιά και των δύο φύλων που πήγαιναν στην τουαλέτα και γυμνά… σιαμαία δίδυμα!

Διαβάστε επίσης: Σεπόλια: Οργανωμένο κύκλωμα πίσω από τον Μίχο; – Έρχονται νέες συλλήψεις – Ο ρόλος της μητέρας

Οι άρρωστες αναζητήσεις του παιδεραστή

Σε μια σειρά γραπτών μηνυμάτων μεταξύ του Γκάιντερ και μιας γυναίκας που γνώριζε, εκείνη προειδοποιούσε: «Σου έχω ζητήσει επανειλημμένα να μην συζητάς σεξουαλικά πράγματα μαζί μου. Σου έχω πει ότι είναι ανάρμοστο».

Ο Γκάιντερ έψαξε και εντόπισε ακόμη και ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων, με ένα νεαρό χαρακτήρα που ονομάζεται Σαμάνθα – το όνομα της εννιάχρονης μαθήτριας που απήγαγε και σκότωσε.

Ο 71χρονος άρπαξε την Σαμάνθα Νάιτ από το Μπόντι στα ανατολικά προάστια του Σίδνεϊ, το 1986. Δεν έδειξε ποτέ καμία μεταμέλεια για τον θάνατό της και το πτώμα της μικρής δεν βρέθηκε ποτέ.

Ο Γκάιντερ καταδικάστηκε για την ανθρωποκτονία της Σαμάνθα, καθώς και για τις σεξουαλικές επιθέσεις σε περισσότερα από 12 άλλα κορίτσια, ενώ αποφυλακίστηκε αφού εξέτισε περισσότερες από δύο δεκαετίες πίσω από τα κάγκελα, τον Σεπτέμβριο του 2019.

Συγκεκριμένα, αφέθηκε ελεύθερος από το Μητροπολιτικό Κέντρο Ειδικών Προγραμμάτων στο Long Bay στις 5 Σεπτεμβρίου 2019, αφού εξέτισε 17 χρόνια για τη δολοφονία της Σαμάνθα και συνολικά 23 χρόνια στη φυλακή.

Ζούσε σε μια μυστική τοποθεσία μετά την αποχώρησή του από ένα κέντρο επανένταξης που λειτουργούσε στη φυλακή και το πού βρισκόταν δεν ήταν γνωστό ούτε στα επιζώντα θύματά του.

Ο Γκάιντερ συνελήφθη στις 29 Σεπτεμβρίου στο διαμέρισμά του στο Fairfield Heights, στα νοτιοδυτικά της πόλης, για παραβίαση των όρων της αυστηρής πενταετούς διαταγής για παρατεταμένη επιτήρηση.

Σύμφωνα με τους όρους της εν λόγω διαταγής δεν μπορούσε να αγοράζει, να κατέχει, να έχει πρόσβαση, να αποκτά, να βλέπει, να συμμετέχει ή να ακούει πορνογραφικό υλικό.

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, μάλιστα, είχε εκδοθεί ξεχωριστή διαταγή που ανέφερε: «Με την παρούσα, σας δίνεται εντολή να ΜΗΝ αναζητήσετε ή να μην κατέχετε εικόνες που απεικονίζουν παιδιά ή παιδικές εικόνες ατόμων, που φαίνεται να είναι κάτω των 18 ετών».

Τον πρόδωσαν μηνύματα στο κινητό

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης ρουτίνας στο σπίτι του Γκάιντερ στις 13 Σεπτεμβρίου, ένας υπάλληλος του τμήματος σωφρονιστικών υπηρεσιών που τον εποπτεύει πραγματοποίησε έρευνα στο τηλέφωνο Nokia του 71χρονου.

Η εν λόγω έρευνα αποκάλυψε μια σειρά μηνυμάτων από μια γυναίκα, ένα από τα οποία ανέφερε: «Δεν θέλω να συζητήσω τι συνέβη. Σου έχω ζητήσει επανειλημμένα να μην συζητάς μαζί μου σεξουαλικά πράγματα. Σου έχω πει ότι είναι ανάρμοστο».

Ο αξιωματικός εντόπισε επίσης ένα βίντεο στο YouTube, με τίτλο «Taylor’s Song», το οποίο έδειχνε ένα κορίτσι ηλικίας περίπου εννέα ή δέκα ετών, καθώς και ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων που περιείχε ένα νεαρό χαρακτήρα με το όνομα Σαμάνθα.

Στη συνέχεια, το τηλέφωνο του Γκάιντερ κατασχέθηκε και η περαιτέρω εγκληματολογική έρευνα οδήγησε στην ανακάλυψη των άρρωστων αναζητήσεών του στο Google, που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του Φεβρουαρίου 2020 και της 25ης Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Ορισμένοι από τους όρους αναζήτησης είναι πολύ ανησυχητικοί για να δημοσιευθούν, αλλά ακόμη και οι λιγότερο άρρωστοι είναι βαθιά ενοχλητικοί, επισημαίνει η Daily Mail.

Οι άρρωστες αναζητήσεις

«Ευέλικτο κοριτσάκι που παίζει στην παραλία», «Όμορφο κοριτσάκι που κάνει γυμναστική στο γρασίδι μια ηλιόλουστη μέρα» και «Γυμνό νήπιο κάνει θραύση στο διαδίκτυο», ήταν μεταξύ των εικόνων που βρήκε ο Γκάιντερ.

Μια αναζήτηση του 71χρονου στο Google είχε τον τίτλο «Αγαπώ μικρά τριχωτά κορίτσια».

Άλλο υλικό που είδε ο Γκάιντεν περιελάμβανε εικόνες με πιο σεξουαλικά διεστραμμένους τίτλους που δεν δημοσιεύονται…

Ο Γκάιντερ έψαχνε τακτικά για πορνογραφία στο Motherless.com και εντόπισε τα «Family Fun – Incest», «Conjoined Twins Free Hot Nude Porn Gallery» και «Twins and young boys».

Τελικά, βρέθηκε ενώπιον του τοπικού δικαστηρίου του Fairfield την Δευτέρα, όπου παραδέχθηκε την ενοχή του σε δύο κατηγορίες για μη συμμόρφωση με την εντολή επιτήρησης.

Παραδέχτηκε ότι έψαχνε για πορνογραφία και άλλες εικόνες που απεικόνιζαν παιδιά.

Στο δικαστήριο έγινε αναφορά στο θάνατο της μικρής Σαμάνθα και στην σεξουαλική κακοποίηση άλλων παιδιών από τον Γκάιντερ.

Κατά τη διερεύνηση αυτών των αδικημάτων, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος είχε στην κατοχή του «έναν τεράστιο αριθμό εικόνων παιδιών, οι οποίες τραβήχτηκαν όταν τα παιδιά δέχονταν άσεμνη επίθεση ή σεξουαλική παρενόχληση από τον κατηγορούμενο».

«Η αστυνομία υποστηρίζει ότι η πρόσβαση στο υλικό, που αποτελεί αντικείμενο της παρούσας κατηγορίας, υποδηλώνει ένα συνεχές σεξουαλικό ενδιαφέρον του κατηγορουμένου για παιδιά και αυξάνει τον κίνδυνο να διαπράξει περαιτέρω σεξουαλικά αδικήματα με θύματα παιδιά».

Ο δικαστής Τζέιμς Γκίμπσον συμφώνησε, επικαλούμενος το «συνεχιζόμενο σεξουαλικό ενδιαφέρον του Γκάιντερ για παιδιά», τον «σοβαρό κίνδυνο» υποτροπής και τον «πολύ υψηλό κίνδυνο» που αποτελούσε για την κοινότητα, περιγράφοντας τον 71χρονο ως έναν «υποτροπιάζοντα παραβάτη» με ελάχιστες πιθανότητες επανένταξης, του οποίου τα εγκλήματα διαπράττονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τον καταδίκασε σε μέγιστη ποινή φυλάκισης τριών ετών, με ελάχιστη φυλάκιση δύο ετών και τριών μηνών. Η νωρίτερη δυνατή ημερομηνία αποφυλάκισής του είναι η 28η Δεκεμβρίου 2024.

Υπάρχουν και άλλα θύματα

Κάποτε ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος της μικρής Σαμάνθα ήταν ατύχημα και πιο πρόσφατα δήλωσε ότι δεν την είχε σκοτώσει.

Ο Γκάιντερ είχε φυλακιστεί στο παρελθόν για σεξουαλική κακοποίηση 13 παιδιών από το 1980 έως το 1996. Η αστυνομία γνωρίζει ότι υπάρχουν και άλλα θύματα, που είναι ακόμη πολύ τραυματισμένα ψυχικά για να τον καταγγείλουν.

Η μικρή Σαμάνθα που δεν βρέθηκε ποτέΚατά τους πρώτους έξι μήνες της ελευθερίας του το 2019, ο Γκάιντερ ήταν κλεισμένος σε μια ασφαλή εγκατάσταση, που ήταν συνδεδεμένη με το συγκρότημα φυλακών Long Bay, μαζί με άλλους παραβάτες οι οποίοι ήταν πολύ προβληματικοί για να επιστρέψουν στην κοινωνία.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024