Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν: Αμετανόητος για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Δεν βλέπει «καμία ανάγκη» να συναντηθεί με τον Μπάιντεν

Πούτιν: Αμετανόητος για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Δεν βλέπει «καμία ανάγκη» να συναντηθεί με τον Μπάιντεν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε σε συνέντευξη Τύπου στο Καζακστάν και, όπως ήταν φυσικό, ρωτήθηκε για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι δεν βλέπει «καμία ανάγκη» να έχει συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, ο Πούτιν δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα παρευρεθεί στη σύνοδο κορυφής της G-20 στο Μπαλί της Ινδονησίας τον επόμενο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω επιστράτευση

Σε ερώτηση που δέχθηκε αν έχει μετανιώσει για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε «όχι» και είπε ότι αυτό που κάνει η Ρωσία είναι το σωστό. Ο Πούτιν είπε πως στόχος της Ρωσίας δεν είναι να καταστρέψει την Ουκρανία.

Ο ηγέτης του Κρεμλίνου δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω επιστράτευση στη Ρωσία. Είπε πως η «μερική επιστράτευση» που ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα, η οποία σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας είχε ως στόχο τη στρατολόγηση 300.000 στρατιωτών, θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε παράλληλα ότι η Γερμανία κάνει «λάθος» δίνοντας προτεραιότητα στην αφοσίωσή της στο ΝΑΤΟ έναντι του εθνικού της συμφέροντος. Η Γερμανία, όπως είπε ο Πούτιν, δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση σχετικά με τη μία άθικτη γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, μέσω της οποίας είπε ότι θα είναι δυνατό για τη Ρωσία να διοχετεύσει φυσικό αέριο στη Γερμανία. Είπε ότι οποιαδήποτε τέτοια απόφαση δεν αποτελεί υπόθεση της Ρωσίας.

Πρόσθεσε ότι Ινδία και Κίνα υποστηρίζουν τον «ειρηνικό διάλογο» για την Ουκρανία, έναν μήνα αφότου οι ηγέτες Ινδίας και Κίνας φάνηκαν να διαφωνούν μαζί του σχετικά με τον πόλεμο σε μια σύνοδο κορυφής στο Ουζμπεκιστάν τον περασμένο μήνα.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις και ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον ρόλο του στη διαμεσολάβηση για την ανταλλαγή κρατουμένων.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε πως οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι για τα ουκρανικά σιτηρά πρέπει να κλείσουν αν φανεί ότι χρησιμοποιούνται για αυτό που αποκάλεσε «τρομοκρατικές ενέργειες».

Πρόσθεσε πως τα γεγονότα στην Ουκρανία δεν επηρεάζουν τις σχέσεις της Ρωσίας με άλλα μετα-σοβιετικά κράτη. Αν και ορισμένες χώρες είχαν ανησυχίες, είπε ο Ρώσος πρόεδρος αυτές δεν επηρέασαν «τον χαρακτήρα και το βάθος των σχέσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας με αυτές τις χώρες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Από τα γαριδάκια στα 2 δισ. ευρώ - Η πορεία του Σπύρου Θεοδωρόπουλου

Ο ιδρυτής της Chipita και επικεφαλής της Bespoke μιλά στην πρωτοβουλία Innovative Greeks Talks του ΣΕΒ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024