Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΑΤΟ: Δεν θα αποκαλύψουμε ποια θα είναι η απάντησή μας σε ενδεχόμενη πυρηνική επίθεση της Ρωσίας

ΝΑΤΟ: Δεν θα αποκαλύψουμε ποια θα είναι η απάντησή μας σε ενδεχόμενη πυρηνική επίθεση της Ρωσίας

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ δήλωσε πως ακόμη και χρήση πυρηνικού όπλου μικρής ισχύος θα ήταν πολύ σοβαρή εξέλιξη, που θα άλλαζε τη φύση του πολέμου στην Ουκρανία.

Εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει οποιουδήποτε τύπου πυρηνικό όπλο εναντίον της Ουκρανίας, θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, συμπληρώνοντας ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν πρόκειται να αποκαλύψει ποια ακριβώς θα είναι η απάντησή της.

«Δεν θα υπεισέλθουμε στο πώς ακριβώς θα απαντήσουμε, αλλά φυσικά αυτό θα άλλαζε ριζικά τη φύση της σύγκρουσης. Θα σήμαινε ότι ξεπεράστηκε ένα πολύ σημαντικό όριο», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης: Μπορεί η Κίνα να σώσει τον πλανήτη από την πυρηνική καταστροφή; Θέλει να το κάνει;

Όπως σημείωσε, μάλιστα, «ακόμη και χρήση πυρηνικού όπλου μικρής ισχύος θα ήταν πολύ σοβαρή (εξέλιξη), που θα άλλαζε τη φύση του πολέμου στην Ουκρανία».

Διαβεβαίωσε ότι η Συμμαχία θα παραμείνει σε εγρήγορση τις επόμενες εβδομάδες και, αφού υπενθύμισε ότι ο θεμελιώδης σκοπός της πυρηνικής αποτροπής του ΝΑΤΟ είναι η διατήρηση της ειρήνης, υπογράμμισε πως φαίνεται «εξαιρετικά μακρινό» το ενδεχόμενο να υπάρξουν οι συνθήκες που θα υποχρέωναν το ΝΑΤΟ να απαντήσει με χρήση πυρηνικών όπλων.

Άσκηση πυρηνικής αποτροπής από το ΝΑΤΟ

Όπως έγινε γνωστό δύο ημέρες νωρίτερα, πάντως, το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει τις ετήσιες ασκήσεις πυρηνικής αποτροπής την επόμενη εβδομάδα, μπροστά στις κλιμακούμενες απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Πρόκειται για εκπαίδευση ρουτίνας που γίνεται κάθε χρόνο, για να διατηρήσουμε την αποτροπή μας ασφαλή, προστατευμένη και αποτελεσματική», δήλωσε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

«Οι συγκαλυμμένες πυρηνικές απειλές του προέδρου Πούτιν είναι επικίνδυνες και ανεύθυνες», τόνισε ωστόσο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η Ρωσία γνωρίζει ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί ποτέ να κερδηθεί και δεν μπορεί να διεξαχθεί».

Στην εβδομαδιαία άσκηση «Steadfast Noon» θα συμμετάσχουν 14 μέλη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και αεροσκάφη με πυρηνικές ικανότητες μαζί με πρόσθετες δυνατότητες, όπως αεροσκάφη πληροφοριών και ανεφοδιασμού.

Η άσκηση έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι το σχετικό προσωπικό και ο εξοπλισμός είναι προετοιμασμένα.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024