Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεπόλια: Οργανωμένο κύκλωμα «δείχνουν» οι καταθέσεις της 12χρονης - Λέξη προς λέξη το μαρτύριο του παιδιού

Σεπόλια: Οργανωμένο κύκλωμα «δείχνουν» οι καταθέσεις της 12χρονης – Λέξη προς λέξη το μαρτύριο του παιδιού

Η 12χρονη εξομολογήθηκε στους έμπειρους παιδοψυχολόγους τον φόβο της: «Φοβόμουν και δεν ήθελα να γίνω ρεζίλι, γι' αυτό δε μίλησα νωρίτερα»

Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της δυσώδους υπόθεσης στα Σεπόλια τόσο έρχονται στο φως της δημοσιότητας νοσηρές λεπτομέρειες για τον εφιάλτη που βίωνε η 12χρονη στα χέρια του 53χρονου που κατηγορείται ότι τη βίαζε και την εξέδιδε.

Καθώς η μητέρα του κοριτσιού ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Ιωάννης Σοφιανίδης που προκαλούν οργή με τις απολογίες τους, έγιναν γνωστές πληροφορίες για το τι κατέθεσε το παιδί στις αρχές και αυτά παραπέμπουν στην ύπαρξη κυκλώματος παιδεραστίας και μαστροπείας.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η μητέρα της 12χρονης που κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία

Σύμφωνα με την πρώτη κατάθεση του παιδιού στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, μέρος της οποίας έδωσε στη δημοσιότητα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο 53χρονος Ηλίας Μίχος τη βίαζε επανειλημμένα στην αποθήκη του καταστήματός του υπό την απειλή όπλων και διαπόμπευσης.

Όπως φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, ο Ηλίας Μίχος τής έδινε οδηγίες για το πώς θα βρίσκει τα αυτοκίνητα των επίδοξων βιαστών της, ενώ έπαιρνε η ίδια τα χρήματα και του τα έδινε.

Επίσης, η 12χρονη φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως ότι η 37χρονη μητέρα της δεν έχει καμία εμπλοκή στη φρίκη που ζούσε.

«Ήταν μια μέρα να πάμε κάτω στην αποθήκη. Άρχισε να με χουφτώνει, μου έπιασε τον… Με απείλησε με μαχαίρια και όπλα και μου είπε άμα το πω θα με σκοτώσει εμένα ή την οικογένειά μου ή θα με κάνει ρεζίλι. Του είπα δεν θέλω και με απείλησε. Ήθελε να κάνουμε σεξ, με απειλούσε ότι αν δεν κάνουμε θα με σκοτώσει. Μια μέρα που κάναμε εγώ δεν ήθελα και μου είπε μόνο από μπ… Αυτός μου είπε ότι ήθελε να κάνουμε και από π… και π… Όλες τις φορές το κάναμε στο μαγαζί του κάτω στην αποθήκη. Μου έλεγε να πάμε δήθεν να μαζέψουμε κάποια πράγματα, κάποια χαρτιά από κάτω και πάνω ήταν άλλος υπάλληλος για να κρατάει το μαγαζί. Αυτός ο υπάλληλος δεν με ενόχλησε ποτέ, δεν κατάλαβε ποτέ, δεν ήξερε τι γινόταν» είπε η 12χρονη, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται το Star.

«Mε έβαζε να το κάνω και με άλλους»

«Mε έβαζε να το κάνω και με άλλους. Με έβαζε να κάνω σεξ μαζί τους και να μου δίνουν λεφτά για να του τα δίνω. Μου έλεγε αν δεν το κάνω, μου έδειχνε τα όπλα και τα μαχαίρια. Τους έβρισκε λογικά σε κάποιο site τους άντρες, δεν ήταν φίλοι του. Είχε τον λογαριασμό μου και έστελνε εκ μέρους μου μηνύματα. Έβαζε τον αριθμό μου, μου ερχόταν ένας κωδικός και του τον έδινα. Είχε εγκαταστήσει το viber μου στο κινητό του. Το είχα και εγώ και αυτός» φέρεται να είπε το κορίτσι.

«Με πήγαινε στους πελάτες και με άφηνε στο μετρό»

Η 12χρονη υποστηρίζει πως τον Ηλία Μίχο τον γνώριζε όλη η οικογένειά της και ο μπαμπάς της. Όταν τη ρώτησαν τι γνώμη έχει για τον ιδιοκτήτη του μίνι μάρκετ στα Σεπόλια, το κορίτσι φέρεται αρχικά να τον χαρακτήρισε «καλό».

Στη συνέχεια, όμως, όταν «ξεκλείδωσε» η ψυχούλα της από τους παιδοψυχολόγους, έκλαιγε και ζήτησε την τιμωρία του. «Με πήγαινε στους πελάτες με το αμάξι του εκεί στα Σεπόλια. Με όλους βρισκόμουν εκεί κοντά στο μαγαζί του. Με άφηνε στο μετρό και περίμενα μέχρι να έρθουν» ανέφερε το παιδί και πρόσθεσε: «Με 11 άνδρες έχω βρεθεί. Με άφηναν εκεί που με παίρνανε και μετά πήγαινα στο μαγαζί του Μίχου. Δεν πήγαινα ούτε σε σπίτια, ούτε σε ξενοδοχεία. Μου δίνανε τα χρήματα στο χέρι, γύρω στα 50 ευρώ και τα έδινα στον Μίχο».

Η 12χρονη εξομολογήθηκε στους έμπειρους παιδοψυχολόγους τον φόβο της: «Φοβόμουν και δεν ήθελα να γίνω ρεζίλι, γι’ αυτό δε μίλησα νωρίτερα» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αποκάλυψε ότι όλα τα λεφτά τα έδινε στον 53χρονο. «Μπορεί κάποια στιγμή να κράτησα ένα ευρώ. Δεν έχω συναισθήματα για τον Μιχο, να πάει εκεί που του αξίζει, στη φυλακή» φέρεται να είπε το κορίτσι.

Προκλητικοί οι κατηγορούμενοι

Ισχυρισμούς περί συναίνεσης, υπόνοιες για τη μητέρα, αλλά και επίρριψη ευθυνών στην ίδια την ανήλικη περιλαμβάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι απολογίες των δύο προφυλακισθέντων.

Ο Ηλίας Μίχος υποστήριξε ενώπιον της 33ης ανακρίτριας ότι το κορίτσι είχε.. συναινέσει στην επαφή και φέρεται να ανέφερε «ό,τι γινόταν ήταν με την συναίνεση του κοριτσιού».

Προέβαλε ακόμη τον ισχυρισμό ότι η μητέρα της γνώριζε τι συνέβαινε με την 12χρονη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είπε «πιστεύω ότι η μητέρα γνώριζε τι συνέβαινε… Όταν είχα ρωτήσει τη μικρή τί της έλεγε η μητέρα της που την έβλεπε να γυρίζει αργά στο σπίτι με 50ευρα, μου είχε απαντήσει «Της έχω πει ότι φροντίζω μία γιαγιά»».

Προκλητικός, όμως, ήταν και ο 42χρονος στην απολογία του, ο οποίος επιχείρησε να πετάξει τις ευθύνες πάνω στην ίδια την 12χρονη. Ο Ιωάννης Σοφιανίδης είπε στην ανακρίτρια «η 12χρονη με προκαλούσε, είχαμε βρεθεί πίσω από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού. Δεν έχω καμία σχέση με τον συγκατηγορούμενο μου. Το παιδί με πίεζε να βρισκόμαστε. Έχω βρεθεί μαζί της λίγες φορές».

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη δήλωση της συζύγου του 53χρονου παιδοβιαστή

Αναζητούν κι άλλα τυχόν θύματα

Στο μεταξύ η πλευρά της μητέρας κάνει λόγο για ύπαρξη καταγγελιών και από άλλα εν δυνάμει θύματα του Ηλία Μίχου και του Ιωάννη Σοφιανίδη, καθώς και για την ύπαρξη «κυκλώματος».

«Ήδη έχω δεχτεί τηλεφωνήματα, υπάρχουν άλλες δύο κοπέλες που καταγγέλλουν. Αυτή τη στιγμή είναι 18 χρόνων, άλλα όταν τα έπαθαν ήταν ανήλικα. Φαίνεται ότι προσπαθούσαν να προσεγγίσουν και άλλα παιδιά για να τα ωθήσουν στην πορνεία» ανέφερε ο συνήγορος της μητέρας, Απόστολος Λύτρας, δείχνοντας την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος.

Αναφερόμενος στην 37χρονη εντολέα του είπε τα εξής: «Εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες. Πήρε προθεσμία για τις 13.00 τη Δευτέρα. Ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά που κατηγορείται. Όλα αυτά θα φανούν στην ανάκριση. Πρόλαβα να δω κάποια στοιχεία από τη δικογραφία […] οι κατηγορούμενοι δεν αναφέρουν πουθενά ότι η μητέρα γνώριζε κάτι […] Μοναδικό στοιχείο, κάποιο έμβασμα που το γνωρίζουμε ότι υπάρχει, δεν γνωρίζουμε καν αν είναι από τον 53χρονο. Η ίδια το εξηγεί από το ότι εργαζόταν μαζί του».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024