
Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου – Μαχητικά της αναχαίτισε η Νότια Κορέα
Μαχητικά από τη Βόρεια Κορέα αναχαιτίστηκαν από τη Νότια αφού πέταξαν κοντά στα σύνορά της.
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα βαλλιστικό πύραυλο προς την Ανατολική Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας.
Το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ έκανε λόγο για «ισχυρά στρατιωτικά αντίμετρα» μετά τα πυρά πυροβολικού από τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
- Διαβάστε επίσης: Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν καθοδήγησε γυμνάσια πυρηνικού πολέμου
Επεισόδιο με μαχητικά
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, νοτιοκορεατικά μαχητικά αναχαίτισαν σήμερα περίπου 10 βορειοκορεατικά στρατιωτικά αεροσκάφη τα οποία πέταξαν σε μια ζώνη κοντά στα σύνορα των δύο χωρών, ανακοίνωσε το Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Νότιας Κορέας.
Το επεισόδιο αυτό, το δεύτερο μέσα σε μία εβδομάδα με εμπλοκή μαχητικών, σημειώνεται σε μια περίοδο κλιμακούμενης έντασης στην κορεατική χερσόνησο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επιτελείου, το επεισόδιο σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης προς την Παρασκευή, τοπική ώρα.
- Έγινε γνωστή η αιτία θανάτου του Σαμ Νιλ
- Silicon Valley: Ο «χρυσός κανόνας» του Τζεφ Μπέζος υπό αμφισβήτηση – «Οι δύο πίτσες είναι πλέον πολλές»
- Από την 4η Ιουλίου ως την Ημέρα της Βαστίλης – Πώς Γαλλία και ΗΠΑ αναδιαμορφώνουν τα έθνη τους μέσω τελετουργίας
- Οι όμιλοι του FIBA Europe Cup και οι αντίπαλοι των τεσσάρων ελληνικών ομάδων
- Κατρίνης: Δεν συνιστά εξωτερική πολιτική η σιωπή, η αμηχανία και η αποδοχή τετελεσμένων που επιδεινώνουν τη θέση της χώρας
- Εκλογές την άνοιξη, επιμένει ο Μητσοτάκης – Θέλει να διαπραγματευτεί άλλο ένα «Ταμείο Ανάκαμψης»







