Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ - Νότια Κορέα: «Απάντησαν» με εκτόξευση 4 πυραύλων στη Βόρεια Κορέα

ΗΠΑ – Νότια Κορέα: «Απάντησαν» με εκτόξευση 4 πυραύλων στη Βόρεια Κορέα

Οι ΗΠΑ εκτόξευσαν τέσσερις πυραύλους με τη Νότια Κορέα, στο πλαίσιο κοινών γυμνασίων, ως αντίδραση στη δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα βαλλιστικού πυραύλου που πέρασε πάνω από τομείς της Ιαπωνίας.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ εκτόξευσαν σήμερα 4 πυραύλους επιφανείας-επιφανείας προς την κατεύθυνση της ανατολικής θάλασσας – ή θάλασσας της Ιαπωνίας – την επομένη της δοκιμής από τη Βόρεια Κορέα βαλλιστικού πυραύλου, μεταδίδει το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο το γενικό επιτελείο (στη φωτογραφία του EPA/Kimimasa Mayama, επάνω, γιγαντοοθόνη σε δρόμο του Τόκιο μεταδίδει την είδηση της εκτόξευσης του πυραύλου, προβάλλοντας τον πρόεδρο της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν).

Αντίδραση

Η εκτόξευση, στο πλαίσιο κοινών γυμνασίων, αποτελεί αντίδραση στη δοκιμή χθες Τρίτη από την Πιονγιάνγκ βαλλιστικού πυραύλου που πέρασε πάνω από τομείς της Ιαπωνίας, για πρώτη φορά έπειτα από πέντε χρόνια.

Δείτε ακόμα – Συναγερμός στην Ιαπωνία: Κάλεσαν τους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγια – Σταμάτησαν τα τρένα

Το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο News1, επίσης επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στο επιτελείο, μετέδωσε πως ένας από τους πυραύλους συνετρίβη λίγο μετά την εκτόξευσή του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Βάρβαρη πράξη βίας»

Ο βαλλιστικός πύραυλος της Βόρειας Κορέας, που έγινε αιτία να κηρυχθεί συναγερμός και να κληθούν οι κάτοικοι τομέων της Ιαπωνίας να αναζητήσουν καταφύγιο, έπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε χθες Τρίτη η ιαπωνική κυβέρνηση, χωρίς να κάνει λόγο για θύματα ή ζημιές.

Η εκτόξευση οδήγησε σε σπάνια ενεργοποίηση του συστήματος J-Alert, προειδοποίηση του οποίου εμφανίστηκε στις οθόνες της δημόσιας τηλεόρασης NHK, καλώντας τους κατοίκους βόρειων και βορειοανατολικών τομέων της Ιαπωνίας να αναζητήσουν καταφύγιο.

«Αναλύουμε τις λεπτομέρειες, πάντως ο πύραυλος πέρασε πάνω από την ιαπωνική περιοχή Τοχόκου (βορειοανατολικά) και κατόπιν έπεσε στον Ειρηνικό εκτός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) της Ιαπωνίας», δήλωσε ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024