Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Β. Κορέα: Εκτόξευση νέου πυραύλου προς την περιοχή όπου πλέει το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ

Β. Κορέα: Εκτόξευση νέου πυραύλου προς την περιοχή όπου πλέει το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ

Νέο βαλλιστικό πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα, με κατεύθυνση προς την Ανατολική Θάλασσα όπου πλέει αμερικανικό αεροπλανοφόρο, και πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από την πυραυλική «απάντηση» των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας στην προηγούμενη δοκιμή της Πιονγιάνγκ.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο αγνώστου τύπου, μετέδωσε πριν λίγα λεπτά το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο το γενικό επιτελείο εθνικής Αμυνας της Νότιας Κορέας (φωτογραφία, αρχείου, επάνω, από KCNA via Reuters).

Εκτός της ιαπωνικής ΑΟΖ

Ο πύραυλος έπεσε εκτός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το ιαπωνικό δίκτυο NHK.

Δείτε ακόμα – Συναγερμός στην Ιαπωνία: Κάλεσαν τους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγια – Σταμάτησαν τα τρένα

Η νέα πυραυλική δοκιμή της Πιονγιάνγκ καταγράφεται σε λιγότερο από 24 ώρες αφότου οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ εκτόξευσαν συνολικά τέσσερις πυραύλους προς την Ανατολική Θάλασσα ή Θάλασσα της Ιαπωνίας, την επομένη ακόμη μιας εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ

Το Yonhap επισημαίνει, επίσης, ότι η νέα πυραυλική δοκιμή της Πιονγιάνγκ σημειώνεται μια ημέρα μετά τον πλου αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, σε μια επίδειξη δύναμης απέναντι στις «προκλήσεις» της.

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan και τα σκάφη συνοδείας του είχαν ελλιμενιστεί τις προηγούμενες μέρες σε ναυτική βάση της Νότιας Κορέας.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ είχαν, επίσης, εκτοξεύσει χθες Τετάρτη 4 πυραύλους επιφανείας-επιφανείας προς την κατεύθυνση της Ανατολικής Θάλασσας την επομένη της δοκιμής από τη Βόρεια Κορέα βαλλιστικού πυραύλου, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο βαλλιστικός πύραυλος, ο οποίος έγινε αιτία να κηρυχθεί συναγερμός και να κληθούν οι κάτοικοι τομέων της Ιαπωνίας να αναζητήσουν καταφύγιο, έπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση, χωρίς να κάνει λόγο για θύματα ή ζημιές.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024