Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Ο νοσταλγός του Μουσολίνι, «Ρασπούτιν» της ακροδεξιάς, πρόεδρος της Γερουσίας

Ιταλία: Ο νοσταλγός του Μουσολίνι, «Ρασπούτιν» της ακροδεξιάς, πρόεδρος της Γερουσίας

«Είμαστε όλοι κληρονόμοι του Ντούτσε», έλεγε ο νέος πρόεδρος της Γερουσίας στην Ιταλία, τον οποίο αποκαλούν και «Ρασπούτιν» της ακροδεξιάς.

Λάτρης των φασιστικών κειμηλίων, ο Ινιάτσιο Μπενίτο Μαρία Λα Ρούσα, ο «Ρασπούτιν» της ιταλικής άκρας δεξιάς, εξελέγη πρόεδρος της Γερουσίας και έγινε έτσι ο δεύτερος πολιτειακός παράγοντας της Ιταλίας μετά τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Η αναφορά στον περιώνυμο Ρώσο καλόγερο, τον άνθρωπο εμπιστοσύνης της οικογένειας του τσάρου Νικολάου Β’, προέρχεται από τα νεανικά του χρόνια, όταν είχε μακριά μαλλιά και μαύρα γένια.

Διαβάστε επίσης: «Θα κυβερνήσουμε ενάντια στην Αριστερά» το μήνυμα της Μελόνι

Φέρει το όνομα του Μουσολίνι

Γέννημα θρέμμα της εθνικιστικής δεξιάς, επιδέξιος τακτικιστής, με εμπειρία στα γρανάζια και τα τερτίπια της πολιτικής, είναι κοντά στη μελλοντική πρωθυπουργό μαζί με την οποία ίδρυσε το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας (Fratelli d’Italia), Τζόρτζια Μελόνι.

«Η Γερουσία εξέλεξε έναν πατριώτη. Για τα Αδέλφια της Ιταλίας είναι φίλος και αδελφός», δήλωσε υπερήφανα η Τζόρτζια Μελόνι.

Ο Ινιάτσιο Μπενίτο Μαρία Λα Ρούσα φέρει το όνομα του Μουσολίνι. Γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1947 στο Πατέρνο, κοντά στην Κατάνια της Σικελίας, σε οικογένεια γαιοκτημόνων.

Ο πατέρας του Αντονίνο Λα Ρούσα, τοπικός γραμματέας του Εθνικού Φασιστικού Κόμματος, θα εκλεγεί μετά τον πόλεμο βουλευτής του Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος (MSI), του κόμματος που ίδρυσαν οι πιστοί του Μπενίτο Μουσολίνι.

Δείτε στην βρετανική εφημερίδα The Guardian το βίντεο της Corriere Della Sera με τα φασιστικά κειμήλια στο σπίτι του Λα Ρούσα.

Υπουργός του Μπερλουσκόνι

«Το MSI  ήταν το κόμμα των ηττημένων του πολέμου, αλλά προς τιμήν τους δεν αντιμετώπισαν ποτέ το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας και της ανταρσίας κατά της δημοκρατικής επιλογής», εξηγούσε ο Λα Ρούσα στην εφημερίδα Corriere Della Sera. «Φυσικά, έχουν μία διαφορετική ερμηνεία της Ιστορίας, αλλά δημιούργησαν ένα κόμμα δημοκρατικό όσο δεν παίρνει άλλο».

Η οικογένειά του εγκαταστάθηκε, όταν εκείνος ήταν 13 ετών, στο Μιλάνο, όπου ζει μέχρι σήμερα.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, οργανώθηκε στην νεολαία του MSI, πήρε πτυχίο Νομικής και έγινε δικηγόρος, όπως και ο πατέρας του.

Στα 38 του χρόνια, εξελέγη σε θέση τοπικού συμβούλου του MSI στη Λομβαρδία.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, εξελέγη βουλευτής διαδοχικά με τα χρώματα του MSI, της Εθνικής Συμμαχίας (Alleanza Nazionale) μετά τη διάλυση του  MSI και της υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεξιάς συμμαχίας.

Επί κυβέρνησης Μπερλουσκόνι ορίσθηκε υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και στη συνέχεια υπουργός Άμυνας κατά την πέμπτη κυβέρνηση Μπερλουσκόνι (2008-2011).

Το 2009, κατήγγειλε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την παρουσία σταυρών στα ιταλικά σχολεία. Ως υπουργός Άμυνας, θεωρείται ότι έπεισε τον Μπερλουσκόνι να συμμετάσχει στον πόλεμο στην Λιβύη, που έθεσε τέλος στο καθεστώς Καντάφι.

Κληρονόμοι του Ντούτσε

Αν και απορρίπτει την αυταρχική κατεύθυνση του καθεστώτος του Μουσολίνι, ο Ινιάτσιο Λα Ρούσα διατηρεί συστηματικά επαμφοτερίζουσα στάση.

Όταν ο αδελφός του, Ρομάνο, υπεύθυνος Ασφαλείας για την περιοχή της Λομβαρδίας, προκαλεί πολεμική κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας υιοθετώντας τον φασιστικό χαιρετισμό στην κηδεία ενός νεοφασίστα , ο Ινιάτσιο κάνει λόγο για «σοβαρό σφάλμα».

Λίγες ημέρες αργότερα, όμως, δηλώνει στην τηλεόραση: «Είμαστε όλοι κληρονόμοι του Ντούτσε, υπό την έννοια ότι είμαστε κληρονόμοι των γονιών και των παππούδων μας».

Τον Φεβρουάριο του 2020, για να χλευάσει τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω της πανδημίας, κάνει ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter: «Μην δίνετε το χέρι σας σε κανέναν, η μόλυνση είναι θανάσιμη. Κάντε τον ρωμαϊκό χαιρετισμό, είναι αντι-ιικός και αντι-μικροβιακός». Η ανάρτηση σβήστηκε στη συνέχεια.

Το 2018, η εφημερίδα Corriere Della Sera επισκέπτεται την κατοικία του στο Μιλάνο και μαγνητοσκοπεί την συλλογή του με τα φασιστικά κειμήλια, τα αγάλματα και τα μετάλλια του Μουσολίνι, φωτογραφίες , βιβλία για τους Μελανοχίτωνες, την αποικιοκρατική Ιταλία κ.ά. Οι εικόνες αυτές έχουν ανασυρθεί τις τελευταίες ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024