Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Παναγιωτόπουλου - Ακάρ: «Να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας»

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Ακάρ: «Να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας»

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε σαφές ότι η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί όσο η τουρκική πλευρά συνεχίζει να διατυπώνει επιθετική ρητορική και απειλές, που φθάνουν μέχρι την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

«Να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης που είχε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο της συνόδου υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Υπογραμμίστηκε η σημασία διατήρησης ανοικτών δίαυλων επικοινωνίας και συναντήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας», αναφέρει η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Άμυνας.

Διαβάστε επίσης: Με βέτο στα F-16 προειδοποιεί την Τουρκία ο Μενέντεζ

Παράλληλα, διαμηνύθηκε ότι η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί όσο η τουρκική πλευρά συνεχίζει να διατυπώνει επιθετική ρητορική και απειλές, που φθάνουν μέχρι την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

Και συμφωνήθηκε να μείνει ανοικτό το κανάλι επικοινωνίας μεταξύ τους, προκειμένου να αποκατασταθεί ο διάλογος στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, όπως αρμόζει σε συμμάχους στο ΝΑΤΟ.

Θετικό κλίμα

Θετικό είναι το κλίμα και στο παρασκήνιο της συνάντησης.

Σύμφωνα με όσα είπε η δημοσιογράφος, Χριστίνα Κοράη, στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, το αίτημα για την συνάντηση έγινε από την τουρκική πλευρά, με την ελληνική πλευρά να έχει θετική ανταπόκριση, παρά τις επιφυλάξεις της.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος φέρεται να είπε στον Ακάρ ότι δεν γίνεται να συνεχιστεί η επθετική ρητορική από την Τουρκία και πρέπει να εκτονωθεί άμεσα η ένταση.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι πρέπει να αποκλιμακωθεί η ένταση και ότι πρέπει να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

«Το κλίμα της συνάντησης περιγράφεται ως θετικό», περιέγραψε η Χριστίνα Κοραή.

Η συνάντηση κράτησε περίπου 40 λεπτά – σχετικά μεγάλη διάρκεια για τα δεδομένα της συνόδου, καθώς η συνάντηση ΥΕΘΑ – Στόλτενμπεργκ διήρκησε περίπου 20 λεπτά.

Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα τα Marder

Άλλη μία αποκάλυψη έκανε η Χριστίνα Κοραή στο MEGA, αναφέροντας τον χρόνο άφιξης των γερμανικών τεθωρακισμένων Marder, που αναμένεται να παραλάβει σύντομα η Ελλάδα.

Τα γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού αναμένεται να φτάσουν αυθημερόν στην Αθήνα, για να λάβουν μέρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024