Μπόλτον: Οι ΗΠΑ μπορούν να δολοφονήσουν τον Πούτιν αν πατήσει το κουμπί
Τυχόν χρήση πυρηνικών από τον Ρώσο ηγεμόνα θα συνιστά «αυτοκτονία» για τον ίδιον, αφού η αμερικανική αντίδραση θα έλθει αμέσως.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να δολοφονήσουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν εάν ο Ρώσος πρόεδρος αποφασίσει τελικά να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, ισχυρίστηκε την Τρίτη ο πρώην σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον.
Σε συνέντευξή του στον βρετανικό ραδιοφωνικό σταθμό LBC, ο πρώην στενός συνεργάτης του τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, είπε ότι σε περίπτωση που η Μόσχα αποφασίσει να κάνει χρήση κάποιου πυρηνικού όπλου, όπως έχει ήδη υπονοήσει, στη διαμάχη της με την Ουκρανία, τότε οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είναι σε θέση να βρουν τον κ. Πούτιν και να τον δολοφονήσουν.
Δείτε τι έγινε και στο Ιράν
Όπως μάλιστα είπε χαρακτηριστικά, «δείτε τι έγινε και στο Ιράν με τον Κάσεμ Σολεϊμάνι, όταν αποφασίζουμε ότι κάποιος συνιστά απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε με τον γνωστό του τρόπο ο κ. Μπόλτον, αναφερόμενος στον Ιρανό στρατηγό που οι Αμερικανοί δολοφόνησαν επί Τραμπ, τον Ιανουάριο του 2020, προκαλώντας μήνες ταραχών με το Ιράν και συμβάλλοντας στην περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση του ιρανικού καθεστώτος.
Επομένως, πρόσθεσε ο κ. Μπόλτον, τυχόν χρήση πυρηνικών από τον Ρώσο ηγεμόνα θα συνιστά «αυτοκτονία» για τον ίδιον, αφού η αμερικανική αντίδραση θα έλθει αμέσως.
Ο Πούτιν μπλόφαρε για τη χρήση πυρηνικών όπλων
Ο κ. Μπόλτον είπε: «Νομίζω ότι ένα πράγμα που είναι σημαντικό πριν φτάσουμε σε αυτό το στάδιο είναι να αυξήσουμε τις προσπάθειές μας για να τον αποτρέψουμε από το να το σκεφτεί. Ο Πούτιν μπλόφαρε για τη χρήση πυρηνικών όπλων νωρίτερα, και τώρα κάθε ένδειξη μέχρι στιγμής είναι ότι η τρέχουσα συζήτηση είναι επίσης μπλόφα».
«Αλλά δεν αποκλείω το ενδεχόμενο πυρηνικών όπλων εάν οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία κατέρρεαν ή εάν ο Πούτιν βρισκόταν σε πραγματικά δεινή θέση, πολιτικά μέσα στη Ρωσία», πρόσθεσε. «Και πρέπει να το καταστήσουμε τούτο σαφές σε αυτόν όπως και στους ανθρώπους γύρω του, στην κυβέρνησή του, ώστε να μπορέσουν να αναλάβουν δράση πριν κάνει κάτι τέτοιο».
- Αστυνομικοί στην Πάτρα έσπασαν την πόρτα για να σώσουν γυναίκα που ξυλοκοπείτο άγρια από τον άνδρα της
- Ηλιόσποροι: Το μικρό σνακ με τη μεγάλη δύναμη
- Καιρός: Βροχερό σκηνικό με υψηλές θερμοκρασίες – Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες
- Κριστιάνο, ο «Μίδας» του παγκόσμιου αθλητισμού
- ΔΕΘ: Έρχεται παράταση μέτρων στήριξης
- Βγάζει νύχια το Μαξίμου απέναντι σε Σαμαρά, χωρίς απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματά του για υποκλοπές
- Οι Misty Route μιλούν για την αδικία και τη φωνή των «ανήσυχων πνευμάτων»
- Ερωτική vs φιλική απόρριψη: Τι πονάει περισσότερο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 24.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-giancarlo-ruedas-575430257-16944052-315x220.jpg)



![Χρυσές λίρες: Ποιες χρονιές πουλήθηκαν οι περισσότερες [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/07/ot_lires25-300x300.png)















![Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ σε αντίποινα για το χτύπημα στην φοιτητική εστία στο Λουγκάνσκ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/OreshnikRussianMissileC-315x220.jpg)
![Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Συναγερμός στη Μυστική Υπηρεσία – Δύο τραυματίες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2026-05-23T222349Z_757943931_RC2AFLA17VAH_RTRMADP_5_USA-TRUMP-315x220.jpg)


![Επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ με άσκηση των πεζοναυτών στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/us-embassy-caracas-315x220.jpg)






























![Αδιανόητο μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην Εθνική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/paraliaki-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442