Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αναπαραγωγή του Anadolu και τούμπαλιν

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αναπαραγωγή του Anadolu και τούμπαλιν

Με ανακοίνωσή της, η ΝΔ κατηγορεί την Κουμουνδούρου, τονίζοντας πως «σε αντίθεση με την Ελλάδα, μεγάλη αποδοχή εξακολουθούν να έχουν οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Τουρκία».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην εξωτερική πολιτική, οι οποίοι είχαν ως αποτελέσμα – όπως υποστηρίζει η Κουμουνδούρου – την απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας να καταργήσει τους όρους που περιόριζαν την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία, αξιοποιείται από το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, για προφανείς σκοπούς.

Με ανακοίνωσή της, η ΝΔ κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως «σε αντίθεση με την Ελλάδα, μεγάλη αποδοχή εξακολουθούν να έχουν οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Τουρκία».

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Απάντηση γεμάτη παράπονα και θράσος για την έκθεση της Κομισιόν

Όπως σημειώνει η Πειραιώς, «μετά την αναπαραγωγή από τον ΣΥΡΙΖΑ, της εκδοχής του Anadolu για τη συζήτηση στη Γερουσία των ΗΠΑ, το κρατικό πρακτορείο της Τουρκίας προβάλλει τη σημερινή ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τίτλο ‘η Κυβέρνηση γίνεται επικίνδυνη για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ’».

Για να καταλήξει χαρακτηριστικά: «Το πόσο κόπτεται το Anadolu για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, εύκολα μπορεί να το αντιληφθεί κάποιος. Όπως και τις εκλογικές συστάσεις του κ. Ερντογάν προς τους Έλληνες».

Anadolu: «Η κυβέρνηση γίνεται επικίνδυνη για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, λέει η αξιωματική αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ»

Στο δημοσίευμα του Anadolu, με τίτλο «Η Αθήνα ταράζεται από την απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας να καταργήσει τους όρους για την πώληση F-16 στην Τουρκία», αναφέρεται πως η απόφαση αυτή «σηματοδοτεί μια ακόμη σοβαρή ήττα για την εξωτερική πολιτική του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία μετέτρεψε την Ελλάδα στον ‘πιστό και προβλέψιμο σύμμαχο’, που δίνει τα πάντα χωρίς να ζητάει ανταλλάγματα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ».

Υπάρχει αναφορά, μάλιστα, και στην ανακοίνωση του ΚΚΕ, με το τουρκικό πρακτορείο να σημειώνει ότι «η είδηση απέδειξε, για άλλη μια φορά, ότι οι Έλληνες δεν πρέπει να εμπιστεύονται τους λεγόμενους ‘ισχυρούς συμμάχους’ τους, δήλωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας».

Επίσης, προσθέτει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, «απαντώντας στους ισχυρισμούς ορισμένων ρωσικών και ελληνικών ειδησεογραφικών μέσων, ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αναβαθμίσει τις σχέσεις της με την τδβκ (σ.σ. ψευδοκράτος στην Κύπρο), ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: ‘Η κυβέρνηση Μητσοτάκη γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα’».

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024