Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανανέωση με μεγαλύτερη αυτονομία για το Lexus UX 300e

Ανανέωση με μεγαλύτερη αυτονομία για το Lexus UX 300e

Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover υποδέχεται μια σειρά βελτιώσεων με κύρια την ενσωμάτωση μιας μεγαλύτερης μπαταρίας η οποία εξασφαλίζει μεγαλύτερη αυτονομία

Μετά την ανανέωση των συμβατικών εκδόσεών του την περασμένη άνοιξη, η Lexus «μεταφέρει» στο UX 300e μια σειρά βελτιώσεων που στην περίπτωση του αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου είναι ακόμα σημαντικότερες.

Η πιο σημαντική μεταβολή είναι η αντικατάσταση της μπαταρίας των 54,3 kWh με μία σαφώς μεγαλύτερη με χωρητικότητα 72,8 kWh η οποία, αυτονόητα, εξασφαλίζει και μεγαλύτερη αυτονομία η οποία διαμορφώνεται πλέον σε 450 χλμ. βάσει του πρωτοκόλλου WLTP.

H μεγαλύτερη μπαταρία δεν είναι ωστόσο η μόνη «δομική» βελτίωση καθώς το μοντέλο που θα μείνει στην ιστορία ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο δια χειρός Lexus. Aναλυτικότερα, το UX 300 e επωφελείται από πιο άκαμπτο πλαίσιο χάρη στην αύξηση των σημείων συγκόλλησης ενώ πλέον η ανάρτηση υιοθετεί αμορτισέρ Yamaha για τον πίσω άξονα τα οποία έχουν εξελιχθεί και ρυθμιστεί ειδικά για τις ανάγκες της συγκεκριμένης έκδοσης. Αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης υποσχόμενο υψηλότερη απόκριση και ακρίβεια.

Το εσωτερικό δεν μένει αμέτοχο στις βελτιώσεις υποδεχόμενο ένα νέο infotainment 12,3 ιντσών με υψηλότερης ευκρίνειας οθόνη ενώ για λόγους που άπτονται της εργονομίας, οι σχεδιαστές της Lexus έχουν μετακινήσει τα χειριστήρια για τα θερμαινόμενα καθίσματα κοντά στον επιλογέα ταχυτήτων ενώ έχουν αυξήσει την επιφάνεια της επαγωγικής φόρτισης smartphones και έχουν προσθέσει δύο ακόμα θύρες USB-C μπροστά από τις ποτηροθήκες.

Το παζλ των αναβαθμίσεων συμπληρώνουν η ενισχυμένη ηχομόνωση η οποία υπόσχεται να μετριάσει ακόμα περισσότερο τους εξωτερικούς θορύβους τον βόμβο του αέρα καθώς και ένα βελτιωμένο σύστημα ατμοσφαιρικού φωτισμού. Φυσικά δεν λείπουν οι αναβαθμίσεις σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης οι οποίες ακολουθούν το ίδιο μοτίβο που εισήγαγαν οι συμβατικές εκδόσεις του UX, την περασμένη άνοιξη.

Το ανανεωμένο UX 300e αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από την προσεχή άνοιξη, διατηρώντας στην αθέατη πλευρά του το ηλεκτρικό μοτέρ των 204 ίππων και 300 Nm ροπής.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024