Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Gazprom: Υποβρύχιο drone εξουδετέρωσης ναρκών του ΝΑΤΟ είχε εντοπιστεί στον Nord Stream 1

Gazprom: Υποβρύχιο drone εξουδετέρωσης ναρκών του ΝΑΤΟ είχε εντοπιστεί στον Nord Stream 1

Από την Gazprom ανακοινώθηκε ότι υποβρύχιο drone εξουδετέρωσης ναρκών που ανήκε στο ΝΑΤΟ είχε εντοπιστεί το 2015 στον αγωγό Nord Stream 1 και σε ανακοίνωση της εποχής αναφερόταν ότι «πυροδοτικός μηχανισμός» εξουδετερώθηκε από τις σουηδικές ένοπλες δυνάμεις.

Εκπρόσωπος του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom ισχυρίστηκε χθες Δευτέρα ότι υποβρύχιο τηλεχειριζόμενο σκάφος εξουδετέρωσης ναρκών που είχε εντοπιστεί το 2015 στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1 (εικόνα, επάνω, από theweek.in) ανήκε στο ΝΑΤΟ.

«Πυροδοτικός μηχανισμός»

Σε ανακοίνωση εκείνη την εποχή αναφερόταν ότι «πυροδοτικός μηχανισμός» είχε εξουδετερωθεί από τις σουηδικές ένοπλες δυνάμεις, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Δείτε ακόμα – Spiegel για Nord Stream: Σαμποτάζ με συμμετοχή κρατικών παραγόντων – Τι λέει η αστυνομία της Γερμανίας

Ο εκπρόσωπος της Gazprom Σεργκέι Κουπριάνοφ δήλωσε χθες στη ρωσική τηλεόραση ότι επρόκειτο για υποβρύχιο τηλεχειριζόμενο σκάφος εξουδετέρωσης ναρκών, ονόματι SeaFox, που είχε εντοπιστεί σε βάθος περίπου 40 μέτρων κοντά στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1 που συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία.

Εξαιτίας του περιστατικού είχε διακοπεί τότε προσωρινά η ροή φυσικού αερίου, είπε ο Κουπριάνοφ κατά την τηλεοπτική συνέντευξη.

Προκλήθηκαν από εκρήξεις

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom κατέχει το 51% των μετοχών της κοινοπραξίας Nord Stream AG, με έδρα την Ελβετία, που διαχειρίζεται τον αγωγό φυσικού αερίου.

Οι διαρροές που εντοπίστηκαν πριν δύο εβδομάδες στους ρωσικής κατασκευής αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα, οι οποίες – σύμφωνα με ερευνητές – προκλήθηκαν από εκρήξεις και πιθανολογείται δολιοφθορά, έχουν ανοίξει ένα νέο μέτωπο αντιπαράθεσης μεταξύ Μόσχας και Δύσης, που αλληλοκατηγορούνται για την ευθύνη.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024