Συνάντηση με τον υποψήφιο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Χριστοδουλίδη είχε ο Αλέξης Τσίπρας

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τον υποψήφιο για τις Προεδρικές εκλογές στην Κυπριακή Δημοκρατία, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Συντονισμός και συνεργασία

Ενημέρωσε τον κ Χριστοδουλίδη για τις επαφές που πραγματοποίησε στην προσύνοδο των ευρωσοσιαλιστών και με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, κ. Μπορέλ, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει η αξιοποίηση του πλαισίου κυρώσεων που εξασφάλισαν η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία τον Ιούνιο 2019 απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.

Τόνισε τη σημασία που έχει ο συντονισμός και η συνεργασία Ελλάδας-Κυπριακής Δημοκρατίας σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο και ειδικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο, με στόχο την προάσπιση του διεθνούς δικαίου και την ειρήνη.

Υπογράμμισε τη σημασία που έχει ο αγώνας απέναντι στις απαράδεκτες τουρκικές διχοτομικές πρωτοβουλίες, υπέρ δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα. Λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού, Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr