Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 1-1: Νέο σοκ για τον Δικέφαλο – Και αν δεν ήταν και το VAR

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 1-1: Νέο σοκ για τον Δικέφαλο – Και αν δεν ήταν και το VAR

Φοβερά πράγματα στην Λιβαδειά. Τι και αν ο ΠΑΟΚ κρατούσε το προβάδισμα για 93′, ο Λεβαδειακός στην πρώτη του τελική φάση κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης με τον Μπελμόντ, υποχρεώνοντας έτσι τον Δικέφαλο στην δεύτερη σερί βαθμολογική του απώλεια.

Nέο, σοκ για τον ΠΑΟΚ. Νέα ψυχρολουσία για τον Δικέφαλο, ο οποίος μετά την ήττα στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Παναθηναϊκό, άφησε ακόμη δύο βαθμούς στην Λιβαδειά, κόντρα στον Λεβαδειακό.

Το τελικό 1-1 αφήνει τον Δικέφαλο ακόμη πιο μακριά από την κορυφή. Ένα ματς καρμπόν με αυτό του ΟΦΗ, με την ομάδα του Λουτσέσκου να κρατά την νίκη μέχρι το φινάλε, ωστόσο ο Μπελμόντ «ντύθηκε» Διαμαντής, χαρίζοντας ένα πολύτιμο βαθμό στους γηπεδούχους.

Πάντως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμη χειρότερα, για τους Θεσσαλονικείς μιας και στο 95′, ο Μουτίνιο έφυγε στην κόντρα, ο Ζίβκοβιτς τον ανέτρεψε με τον Μανούχο να δίνει πέναλτι. Ο ρέφερι από την Αργολίδα ωστόσο, άλλαξε την απόφαση του μέσω, VAR, γλιτώνοντας έτσι την ομάδα του Λουτσέσκου από μεγαλύτερη ζημιά…

Έτσι παρατάχθηκαν

Για τον ΠΑΟΚ στην εστία ο Κοτάρσκι και από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Λύρατζης, Ίνγκασον, Κάργας και Τσαούσης.

Τα δύο χαφ ήταν οι Ντάντας και Κούρτιτς ενώ πίσω από τον νεαρό Γκορντεζιάνι θα βρέθηκαν οι Νάρεϊ, Ελ Καντουρί και Ζίβκοβιτς.

Για τον Λεβαδειακό ξεκίνησαν οι: Μάρκοβιτς, Μεχία, Βινίσιους, Μουτίνιο, Σκβάρκα, Δούμτσος, Λιάγκας, Τόρο, Νίκας, Παναγιώτου, Τσάπρας.

Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων ο Δικέφαλος, αλλά….

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα, θέλοντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ το οποίο θα τον έβαζε σε θέση οδηγού.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε την κατοχή της μπάλας, έφτανε με σχετική άνεση μπροστά από την εστία των γηπεδούχων, ωστόσο του έλειπε η τελική πάσα, ώστε να δημιουργήσει κάποιο ουσιαστικό κίνδυνο.

Τα λεπτά περνούσαν, με τις δύο ομάδες αναλώνονται σε δυναμικές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου, με τον Λεβαδειακό να αμύνεται ψάχνοντας την στιγμή του στο ματς.

Άγγιξε το γκολ με το τρομερό ψαλιδάκι του Γκορντεζιάνι

Η πρώτη και μοναδική ευκαιρία του πρώτου μέρους, έλαβε χώρα στο 44’. Ο νεαρός Γκορντεζιάνι βρέθηκε μέσα στην περιοχή, στόπαρε όμορφα την μπάλα επιχειρώντας ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι, με τον Μάρκοβιτς να διώχνει εντυπωσιακά την μπάλα στο κόρνερ, διατηρώντας το 0-0 το οποίο ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στο δεύτερο μέρος, ωστόσο υπέστη νέο «έμφραγμα»

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και άγγιξε το 1-0 σε τρομερή τριπλή ευκαιρία. Σε μια εξ αυτών ο Κούρτιτς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Μετά το 55′ ο Λεβαδειακός περιόρισε την απειλή του Δικεφάλου, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπόρεσε να απειλήσει τα καρέ του Κοτάρσκι.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, μετουσιώνοντας την κυριαρχία τους σε γκολ στο 73′, με «δράστη» τον Νάρεϊ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την εξαιρετική κάθετη του Μπίσεσβαρ.

Και αν ο ΠΑΟΚ έδειχνε να διατηρεί το υπέρ του προβάδισμα, οι παίκτες του Λουτσέσκου έπεσαν ξανά στην ίδια παγίδα. Ο Λεβαδειακός κέρδισε μια στημένη φάση, η μπάλα από τις κόντρες κατέληξε στον Μπελμόντ ο οποίος με ένα… ξερό μονοκόμματο σουτ, έγραψε το τελικό 1-1, το οποίο αφήνει ακόμη πιο πίσω τον ΠΑΟΚ στην κούρσα του τίτλου.

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Παναγιώτου, Νίκας (Τζημόπουλος 90+5′), Μεχία, Μουτίνιο, Σκβάρκα (Mπαχανάκ 56′) Τορό (Μπελμόντ 69′), Δούμτσιος (Τσιριγώτης 56′).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κάργας, Τσαούσης (Βιεϊρίνια 61′, Κωνσταντέλιας 72′), Ντάντας (Μπίσεσβαρ 61′), Κούρτιτς, Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (Σβαμπ 84′), Γκορντεζιάνι (Ολιβέιρα 61′).

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024