Σε πολύ μικρή απόσταση από το ακρωτήρι της Πέρδικας στην Αίγινα, υπάρχει ένα καταπράσινο πανέμορφο νησάκι που ακούει στο όνομα Μονή, όντας ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής Χρυσολεόντισσας της Αίγινας.

Η ιδιαιτερότητα του είναι ότι οι κάτοικοί του δεν είναι άλλοι πέρα από… μερικά άγρια ζώα.

  • Διαβάστε επίσης:

Για τριάντα ολόκληρα χρόνια, από το 1960 έως και το 1990, η Μονή ανήκε στην Ελληνική Περιηγητική Λέσχη, στα μέλη της οποίας και οφείλει τον σημαντικό αριθμό άγριων ζώων που αποτελούν πλέον το οικοσύστημα του νησιού, ενώ από το 1962 έχει ανακηρυχθεί σε Πάρκο φυσικής εκτροφής θηραμάτων.

Εκεί ζουν ελεύθερα στο δάσος ελάφια ροδίτικου είδους, σκίουροι αλλά και πολλά παγώνια, τα οποία είναι αρκετά εξοικειωμένα με τους ανθρώπους.

Επίσης στα βραχώδη σημεία του νησιού σκαρφαλώνουν ανενόχλητα αγριοκάτσικα τύπου κρι – κρι, τα οποία ξεδιψούν πολλές φορές με το θαλασσινό νερό. Κατά το παρελθόν υπήρχαν και άλλα είδη όπως λαγοί και αλογάκια πόνυ, τα οποία όμως δυστυχώς δεν επιβίωσαν.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το travel-inspiration.gr, από το μικρό λιμανάκι στα βόρεια του νησιού, κάπου ανάμεσα στα βράχια, ξεκινάει ένα υπόγειο τούνελ, το οποίο μετά από αρκετές εκατοντάδες μέτρα φτάνει στο παρατηρητήριο.

Στις μέρες μας, όσο άνετο και αν υπήρξε στο παρελθόν, είναι κλειστό για λόγους ασφαλείας.

Δείτε το υπέροχο βίντεο

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr