Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έτσι θα νικήσει ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Έτσι θα νικήσει ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Τα δυο «κλειδιά» για τον Ολυμπιακό απέναντι στην Μπαρτσελόνα που μπορούν να του δώσουν το ροζ φύλλο

Στη Βαρκελώνη πέρσι ο Ολυμπιακός «μετρήθηκε» και… συστήθηκε ξανά στην Ευρωλίγκα. Στη Βαρκελώνη ήταν το πρώτο μεγάλο «επιστρέψαμε» για τον Ολυμπιακό και ας μην πήρε τη νίκη χάνοντας στην παράταση.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ξανά στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ μετά τη συμμετοχή του στο Φάιναλ Φορ και κυρίως ύστερα από μια σεζόν όπου δημιούργησε μια ισχυρή ομάδα με επιτυχίες.

Ο Ολυμπιακός καλείται απόψε να μπει στη νέα Ευρωλίγκα με το πόδι στο… γκάζι. Παίζει στη Βαρκελώνη ως αουτσάιντερ απέναντι στην Μπαρτσελόνα του Σαρούνας, στη λογική ότι αν χάσει δεν έχασε τίποτα, αν νικήσει κέρδισε πολλά.

Πού θα στηριχθεί ο Μπαρτζώκας; Κυρίως σε δύο αβαντάζ που έχει συγκριτικά με την Μπαρτσελόνα. Πρωτίστως, τη χημεία.

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με συνέχεια από την περσινή σεζόν, έχει διατηρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους παίκτες που τον οδήγησαν στις περσινές επιτυχίες και έχει προσθέσει μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ του με μοναδική απώλεια την αποχώρηση από την ενεργό δράση του σπουδαίου Γιώργου Πρίντεζη.

Δεύτερο ατού στα χέρια του κόουτς Μπαρτζώκα η δυναμική που έχει κάτι από το διχτάκι. Ο Ολυμπιακός είναι ισχυρός στη ρακέτα, με την προσθήκη και του Μπολομπόι έγινε ακόμη πιο δυνατός, ενώ ο Φαλ μπορεί να κατατροπώσει οποιονδήποτε αντίπαλο βρει μπροστά του με το αποτελεσματικό και έξυπνο παιχνίδι που κάνει.

Προφανώς και ο Μπαρτζώκας περιμένει πολλά και από τους κοντούς και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Συνάμα θα παίξει το ρόλο του και το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα δεν είναι ακόμη έτοιμη, ακριβώς γιατί βρίσκεται στην περίοδο της… ανοικοδόμησης με τέσσερις από τους πέντε παίκτες που πήρε το καλοκαίρι να έρχονται από ένα δυνατό Ευρωμπάσκετ με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Συν τοις άλλοις, ο Γιασικεβίτσιους έχει να αντιμετωπίσει και τραυματισμούς.

Θα μπορέσει όλα αυτά να τα εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός το βράδυ στη Βαρκελώνη και να ξεκινήσει ιδανικά την πορεία του προς ένα ακόμη Φάιναλ Φορ; Οι απαντήσεις στο παρκέ.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024