Το θέμα του πλαφόν θα τεθεί και σήμερα στην Σύνοδο Κορυφής καθώς όπως τόνισε η ελληνική πρόταση έχει δυναμική. Στόχος είναι να είναι όλα έτοιμα για να ληφθούν αποφάσεις στην επόμενη σύνοδο.

Σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο δείπνο στη σύνοδο της Πράγας ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Τουρκίας ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας αυτό που είπε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός ότι αποκαλύφθηκε μπροστά σε όλους ποια είναι η χώρα που προκαλεί.

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως «Αντί να προκαλεί εντάσεις πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο» και πρόσθεσε πως «όπως τόνισε ο πρωθυπουργός αυτό που έγινε μπροστά στους ηγέτες ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δουν ποιος προκαλεί, ποιος υψώνει τους τόνους, και ποιος υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα και δεν κλείνει την πόρτα του διαλόγου».

«Δεν το αντιλαμβανόμαστε ως θερμό επεισόδιο. Ο Ερντογάν επιδίωξε να δημιουργήσει εντυπώσεις, ίσως να περίμενε να εξελιχθεί σε μονόλογο ενώπιον των ηγετών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ψυχραιμία ήταν απόλυτα ξεκάθαρος. Τον κάλεσε να σταματήσει την αμφισβήτηση των νησιών και να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου».

Το θέμα πλαφόν θα τεθεί στην Σύνοδο Κορυφής

Το θέμα του πλαφόν θα τεθεί και σήμερα στην Σύνοδο Κορυφής καθώς όπως τόνισε η ελληνική πρόταση έχει δυναμική. Στόχος είναι να είναι όλα έτοιμα για να ληφθούν αποφάσεις στην επόμενη σύνοδο.

Η χώρα μας είναι μέρος των λύσεων, τόνισε και θύμισε τα όσα έχουν γίνει στο παρελθόν όπως το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό κατά την πανδημία και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στο μίνι ασφαλιστικό που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα για διαβούλευση. Μεταξύ άλλων είπε ότι διορθώνονται αδικίες και στρεβλώσεις.

Διευκρινίσεις για το πρόστιμο που έχει επιβληθεί στους ανεμβολίαστους άνω των 60 έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου. Όπως είπε «Το πρόστιμο δεν είχε τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά είχε σκοπό να τους παρακινήσει να εμβολιαστούν γιατί κινδύνευαν περισσότερο.

Τόνισε ότι εξετάζεται, δεν έχει ληφθεί απόφαση, να διαγραφεί για όσους σήμερα είναι εμβολιασμένοι και τους είχε επιβληθεί όταν ήταν ανεμβολίαστοι.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr