Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυριάκος Μητσοτάκης: Κλείνουμε τα παράθυρα στις προκλήσεις, κρατάμε ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κλείνουμε τα παράθυρα στις προκλήσεις, κρατάμε ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου

Όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προσέλευσή του για τις εργασίες της άτυπης συνόδου των 27 χωρών μελών της ΕΕ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε προσερχόμενος στον χώρο που διεξάγεται η Σύνοδος της Πράγας στο βασικό ζήτημα της ατζέντας που είναι η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης αλλά και στις προκλήσεις του Τούρκου προέδρου που συνεχίστηκαν ενώπιον των ηγετών στο δείπνο της Πέμπτης.

Σε σχέση με την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για μία παρέμβαση ώστε να μειωθεί το κόστος του φυσικού αερίου στην Ευρώπη προκειμένου τα κράτη να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Όπως είπε ο πρωθυπουργός η πρόταση της Ελλάδας εξαρχής ήταν υπέρ μίας συντονισμένης ευρωπαϊκής ενέργειας και εκτίμησε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σε λίγες εβδομάδες στις Βρυξέλλες.

«Είναι ώρα για κρίσιμες αποφάσεις», είπε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ενώ υπογράμμισε ότι έχει υπάρξει καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων από την ΕΕ που δοκιμάζει τους εθνικούς προϋπολογισμούς. Είναι ώρα η Ευρώπη να δυναμώσει την ενότητά της απέναντι στους εκβιασμούς του Πούτιν.

Κρατάμε ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου

Σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις ο έλληνας πρωθυπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα: «Η Ελλάδα ουδέποτε προκαλεί αλλά απαντά με αυτοπεποίθηση στις προκλήσεις. Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω χθες στους 43 ηγέτες όσα είπα στον ΟΗΕ. Δεν είναι δυνατόν να εγκαλείται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα από την Τουρκία, όταν η Άγκυρα θέτει ζητήματα κυριαρχίας στο Αιγαίο. είναι αδύνατο να εκτονωθεί η σχέση όταν συνεχίζεται αυτή τη η ρητορική. Ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία οι ηγέτες να αντιληφθούν ποιος είναι αυτός που προκαλεί και υψώνει τους τόνους. Προχωράμε με αυτοπεποίθηση έχοντας το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας. Κλείνουμε όλα τα παράθυρα σε κάθε πρόκληση, κρατάμε ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου», σημείωσε.

Αναφορικά με τα ναυάγια στη Λέσβο και στα Κύθηρα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι όλοι διαπίστωσαν ότι «οι ελληνικές αρχές έσπευσαν να διασώσουν τους ανθρώπους που ξεκίνησαν χωρίς καν σωσίβια από την Τουρκία» ενώ κάλεσε την Άγκυρα να σταματήσει την εργαλειοποίηση των μεταναστών. Κατήγγειλε τα κυκλώματα των διακινητών και ανέφερε ότι η Τουρκία μπορεί να περιορίσει αυτά τα κυκλώματα όπως το έχει πράξει στο παρελθόν. «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει τα τελευταία χρόνια. Να προστατεύει τα σύνορά της και παράλληλα να βοηθά όσους ανθρώπους κινδυνεύουν».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024