Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Η Ευρώπη γυρνάει την... πλάτη στον Ερντογάν - Τι θα πει σήμερα ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο της Πράγας

Ερντογάν: Η Ευρώπη γυρνάει την… πλάτη στον Ερντογάν – Τι θα πει σήμερα ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο της Πράγας

Η προκλητική παρέμβαση Ερντογάν στη διάρκεια του δείπνου στην Πράγα, γύρισε μπούμερανγκ

Ψυχρή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν ευρωπαίοι ηγέτες στον τούρκο πρόεδρο στη Σύνοδο της Πράγας, καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται πως πληρώνει την αδιέξοδη πολιτική του και τις εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας.

Η απόφασή του να προκαλέσει στο δείπνο των ηγετών και να επιτεθεί στην Ελλάδα, γύρισε μπούμερανγκ στον τούρκο πρόεδρο, καθώς ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης του απάντησε άμεσα.

Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήλθε στην Πράγα και δεν βρήκε ευήκοα ώτα στις αιτιάσεις του, ούτε στο πάνελ για την ασφάλεια, που συμμετείχε, ούτε και στις διμερείς επαφές, που είχε καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Ψυχρό κλίμα για Ερντογάν

Το κλίμα που εισέπραξε από τους συνομιλητές του ήταν η σύσταση να σταματήσει τη συγκεκριμένη τακτική και να ακολουθήσει τον δρόμο του διαλόγου επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Αναφορικά με την πρόθεση του Ερντογάν να πάρει τον λόγο στη διάρκεια του δείπνου των ηγετών, ήταν σε γνώση της ελληνικής αποστολής.

Από την ελληνική κυβέρνηση επισημαίνεται πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει άφωνος και να αφήσει αναπάντητα τα όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Κατά την εκτίμηση της ελληνικής πλευράς η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται πως αιφνιδίασε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έχει συνηθίσει σε μονολόγους, κάτι -που σύμφωνα με τα ίδια πρόσωπα- αποτυπώθηκε και στο «αλλοπρόσαλλο» της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε αργότερα, κατά τη διάρκεια της οποίας σε άλλα σημεία απειλούσε πως «θα έλθουμε νύχτα» και σε άλλα έλεγε πως δεν αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών και ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που δεν προσέρχεται στον διάλογο.

Νέες απαντήσεις σήμερα από τον έλληνα πρωθυπουργό

Πάντως μετά την χθεσινή απάντηση Μητσοτάκη στα όσα είπε ο Ερντογάν, αναμένεται σήμερα να υπάρξει και δεύτερη παρέμβαση του έλληνα πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός θα δώσει απαντήσεις σε δήλωσή του προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο των 27 Ευρωπαίων ηγετών στην Πράγα, αλλά και μετέπειτα στη συνέντευξη τύπου και αναμένεται να αναδείξει με στοιχεία τις ακραίες τουρκικές προκλήσεις.

Από την ελληνική κυβέρνηση επισημαίνεται, δε, πως οι θέσεις της Ελλάδος είναι γνωστές και πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία των νησιών του ελληνικού Αιγαίου.

Μέλη της ελληνικής αποστολής στην Πράγα τόνιζαν ότι «η Ελλάδα δεν προκαλεί. Αλλά όταν προκαλείται θα απαντά, όπως έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο δείπνο των ηγετών. Όλοι είδαν τι διημείφθη. Ο κ. Ερντογάν έφυγε από τη Σύνοδο περισσότερο απομονωμένος από όσο ήρθε».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024