Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Εκνευρισμός του τούρκου προέδρου - «Ο Μητσοτάκης δεν ξέρει από πρωτόκολλο»

Ερντογάν: Εκνευρισμός του τούρκου προέδρου – «Ο Μητσοτάκης δεν ξέρει από πρωτόκολλο»

«Δεν θα πέσω σε αυτό το επίπεδο« δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν

Εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν όταν ρωτήθηκε από τούρκους δημοσιογράφους αν υπήρξε συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο δείπνο της Πράγας.

«Δεν ξέρει από πρωτόκολλο ο Μητσοτάκης. Ήμουν ένας από τους κυρίους ομιλητές, ολοκλήρωσα την ομιλία μου, εκείνος σηκώθηκε και επιχείρησε να μού απαντήσει. Εγώ να απαντήσω σε αυτά που είπε; Ο πρόεδρος της Τουρκίας να πέσει σε αυτό το επίπεδο; Κάθισα και άκουσα κάποια λόγια που είπε. Λίγοι τον χειροκρότησαν, κανένας δεν χειροκρότησε» ισχυρίστηκε.

Σηκώθηκα και του μίλησα κατά πρόσωπο

Νωρίτερα βρετανός δημοσιογράφος δημοσίευσε βίντεο που δείχνει τον πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη να περιγράφει πώς αντέδρασε στις προκλήσεις Ερντογάν, στο δείπνο των ηγετών στην Πράγα. «Σηκώθηκα όρθιος και του είπα πως ό,τι έχω να σου πω, θα στο πω κατά πρόσωπο» είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Την απάντηση Μητσοτάκη προκάλεσαν οι αναφορές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τέλος της παρέμβασής του στο δείπνο όταν και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι είναι αυτή που ανεβάζει την ένταση και προκαλεί. Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε, τότε, άμεσα τον λόγο και απάντησε ευθέως στον Τούρκο πρόεδρο ότι πρέπει να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών και ότι αντί να προκαλεί εντάσεις, θα πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς εντάσεις και ακραία ρητορική, όπως κάνουν οι υπεύθυνοι ηγέτες.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024