Το εργαστήρι θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου ιδρύθηκε το 2004 από την ίδια και την Πέγκυ Στεφανίδου. Από τότε έως σήμερα λειτουργούν θεατρικά εργαστήρια για παιδιά από προνήπιο έως και λύκειο, όπως επίσης σεμινάρια θεατρικής αγωγής για ενήλικες που δραστηριοποιούνται καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά σε ομάδες παιδιών και εφήβων.

Το εκπαιδευτικό δράμα αξιοποιεί μια σειρά από αναστοχαστικές τεχνικές και λειτουργίες που δίνουν την ευκαιρία στην ομάδα και στον δάσκαλο να διερευνήσουν στο εδώ και τώρα αλλά και να πάρουν μαζί τους ένα πολύτιμο μέρος αυτής της εμπειρίας, καθώς βγαίνουν και απομακρύνονται χρονικά από την διαδικασία.

Μια εμπειρία βαθιά νοητική και στοχαστική και ταυτόχρονα απολαυστική, μέσα από εκείνη την ευχαρίστηση που προσφέρει η τέχνη και τα μέσα της, η ικανοποίηση της ανάγκης για αισθητικά ερεθίσματα, η ευκαιρία του βιωματικού παιχνιδιού.

Διαβάστε επίσης: «Η Χάιντι και τα βουνά», η παιδική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου στο REX

Τα φετινά προγράμματα

Τα προγράμματα για τα παιδιά ξεκινούν από μέσα Οκτωβρίου έως τέλη Μαΐου, με εξειδικευμένους δασκάλους εκπαιδευτικού δράματος και περιλαμβάνουν διαφορετικές ενότητες της καλλιτεχνικής αγωγής (λογοτεχνία, κινηματογράφος, κίνηση, κόμικς).

Τα σεμινάρια ενηλίκων οργανώνονται ως προγράμματα με αυτοτελείς κύκλους μέσα στη χρονιά που καλύπτουν παράλληλες ενότητες της θεατρικής αγωγής. Κάποιοι κύκλοι είναι αποκλειστικά μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Zoom, ενώ ορισμένοι οργανώνονται με την φυσική παρουσία στη τάξη.

Όλα τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στο κτήριο της σχολής Χιλλ (από την είσοδο Ναύαρχου Νικοδήμου 22). Οι ομάδες των παιδιών χωρίζονται ανά σχολικές τάξεις και είναι ολιγομελείς.
Υπεύθυνοι των ομάδων είναι δάσκαλοι εξειδικευμένοι στο εκπαιδευτικό δράμα και θέατρο (Drama/Theatre in Education). Για όλες τις διδασκαλίες των παιδιών τη γενική εποπτεία έχει η Πέγκυ Στεφανίδου.

Τμήματα παιδιών 2022 -2023

Διαθέσιμα υπάρχουν προγράμματα για παιδιά από το Προνήπιο έως και την Γ’ Γυμνασίου σε 2ωρες συναντήσεις μία φορά την εβδομάδα.

Σεμινάρια Ενηλίκων

Διαδικτυακό σεμινάριο Εκπαιδευτικό Δράμα και Μυθολογία: Η Αρπαγή της Ευρώπης, από την Πέγκυ Στεφανίδου, Εκπαιδευτικός θεάτρου (ΜΑ in Drama in Education), Ιδρύτρια του Εργαστηρίου.
Από 04/10 έως 08/11/2022, Κάθε Τρίτη, 19.00-21.00

Διαδικτυακό “Masterclass – Playing it for real. The relationship between theatre, drama and play” με τον Chris Cooper, συγγραφέα, σκηνοθέτη, καλλιτεχνικό διευθυντή της Accident Time (UK).
Από 19- 20/11 και 26-27/11, Ώρα: 18.00-20.30

Περισσότερες πληροφορίες

Εργαστήρι θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου
Ναυάρχου Νικοδήμου 22, Πλάκα
2103249829/6977843378 – mail: info@ergastiritheatroukalogeropoulou.com
Διεύθυνση Εργαστηρίου: Αντωνία Βλάχου

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr