Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ράνια Τζίμα: Θα ήθελα να μεγαλώσει η οικογένειά μας

Ράνια Τζίμα: Θα ήθελα να μεγαλώσει η οικογένειά μας

Η Ράνια Τζίμα μίλησε για τον σύζυγό της και την κόρη της Ελένη

Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του MEGA, Ράνια Τζίμα βρέθηκε καλεσμένη στο «MEGA Καλημέρα» και μίλησε για την ζωή της, για την παρουσίαση, αλλά και για τα επαγγελματικά της.

Η Ράνια Τζίμα μίλησε για την ζωή της αλλά και για την δημοσιογραφία.

«Η δουλειά μας καμιά φορά σε αναγκάζει να μπεις σε ένα καλούπι, που δεν είσαι “εσύ”. Αυτό που έχω με τα παιδιά, τους συναδέλφους μου, που είναι και φίλοι και μπορώ να τους δω και εκτός δουλειάς, αισθάνομαι αμήχανα να το δείξω σε όλους. Με βολεύει πάρα πολύ η δουλειά που έχω διαλέξει, γιατί αναγκαστικά μπαίνει ένα φίλτρο, που είναι η είδηση υποτίθεται και εμένα αυτό μες βολεύει γιατί κρύβω την ανασφάλειά μου, γιατί δεν θέλω να δουν όλοι τα πάντα για μένα», ανέφερε αρχικά η παρουσιάστρια.

«Θέλει μία ισορροπία, όσον αφορά στο κομμάτι της εμφάνισης, είμαι 42 ετών και δεν θέλω να βγω από την ηλικία μου. Το δελτίο ειδήσεων είναι ένας ρόλος, ο κόσμος έχει συνηθίσει να βλέπει “κάπως” τους δημοσιογράφους των δελτίων, πρέπει να πατήσεις σε μία ισορροπία. Για παράδειγμα να βάλεις ένα χρώμα που να είναι πιο χαρούμενο ή να μην βάλεις σακάκι και να βάλεις μόνο πουκάμισο, λίγο να το ισορροπήσεις. Μου έκανε εντύπωση πέρυσι και δεν το περίμενα με τίποτα, όταν κάναμε με τον Γιάννη Πρετεντέρη τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, όπως είχαμε κάτσει στην αίθουσα στο Μαξίμου, είχα κάτσει σταυροπόδι φορώντας παντελόνι και σακάκι, υπήρξαν γυναίκες που το σχολίασαν αυτό. Έλαβα σχόλια ότι αυτό ήταν ασέβεια. Εκ των πραγμάτων, δεν μπορείς να βγεις από αυτό το πλαίσιο», είπε χαρακτηριστικά η Ράνια Τζίμα.

Για την αξιοπιστία μίας γυναίκας στο επάγγελμα του δημοσιογράφου η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του MEGA, υπογράμμισε πως «στο ξεκίνημά μου αντιμετώπισα θέμα αξιοπιστίας, και κυρίως στα ρεπορτάζ που έκανα εγώ, που ήταν ανδροκρατούμενο το επάγγελμα, και τα οικονομικά υπουργεία, και μετά το πολιτικό. Προϊόντος του χρόνου αυτό αντιμετωπίστηκε, τώρα δεν το νιώθω αυτό. Εκτός και αν είναι το εάν έχω κλείσει τα αυτιά μου ή πατάω καλύτερα στα πόδια μου για να εισπράξω όλον τον αρνητισμό».

Για το εάν έχει τύχει κάποιος καλεσμένος να υποτιμήσει τον ρόλο της, επειδή είναι γυναίκα, η Ράνια Τζίμα αποκάλυψε πως, «ναι παλαιότερα, τώρα πια λιγότερα. Το να πατάει ο άλλος πάνω σου, ή να επιλέγει συγκεκριμένες λέξεις, και βεβαίως το επιστρέφεις».

«Χθες ήταν πολύ δύσκολη μέρα με το ναυάγιο και τους νεκρούς, μέχρι που κοιμήθηκα κουβαλούσα τις εικόνες. Πολλές φορές έχω συγκινηθεί, για παράδειγμα για ένα ρεπορτάζ με μία μητέρα που ψάχνει βοηθό για το παιδί της και έως τώρα το συνοδεύει η μητέρα του στο σχολείο. Η κόρη μου είναι 1η δημοτικού όπως και αυτό το παιδί, μπήκα αμέσως στη θέση της μητέρας. Είπα ότι γκρινιάζουμε εμείς για τις συγκεκριμένες συνθήκες που έχουμε πολλές ώρες δουλειάς και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε, και είπα εκείνη την ώρα στον εαυτό μου, “πόσο αχάριστη είσαι;”, γιατί όταν είμαστε καλά και εμείς και οι άνθρωποί μας τίποτα άλλο δεν έχει αξία», τόνισε σχετικά με την τοξικότητα των ειδήσεων αλλά και την συναισθηματική φόρτιση μίας είδησης.

Η μητρότητα και η ανάγκη για ισορροπία

Μεταξύ άλλων η Ράνια Τζίμα τοποθετήθηκε για την μητρότητα, αλλά και για την κόρη της.

«Πρώτη δημοτικού πάει η κόρη μου. Η κόρη μου Ελένη, ήταν στην “κοσμάρα” της την πρώτη μέρα, εγώ έκλαιγα μόνο. Έλεγα ότι το παιδάκι μου μεγάλωσε, πήγαινα και έβγαζα φωτογραφίες από το παράθυρο της τάξης, ήταν πολύ συγκινητικό», ανέφερε σχετικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Είναι πρόβλημα το ωράριο. Μπαίνω στο σπίτι 9.30 – 10 παρά τέταρτο, το παιδί πρέπει να κοιμάται τέτοια ώρα και δεν κοιμάται. Εκεί έχουμε το ζόρι μας, πού θα βρούμε τους χρόνους μας. Δεν έχω τύψεις γιατί, για να μπορεί και η Ελένη και όλοι μας να είμαστε όπως είμαστε, πρέπει να δουλεύουμε, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Δεύτερον και η Ελένη θα χρειαστεί να δουλέψει, δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσουμε να της εξασφαλίσουμε μία ζωή που θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και απλώς θα υπάρχει. Θέλω να το δει αυτό, θέλω να δει ότι στις οικογένειες προσπαθούν και οι δύο, όχι μόνο ο ένας. Δεν λέω στην κόρη μου ότι δουλεύω για να μπορέσεις να έχεις τα παιχνίδια σου. Δουλεύω γιατί μου αρέσει πάρα πολύ η δουλειά μου. Και ο σύζυγός μου, Γαβριήλ, ασχολείται πάρα πολύ με την Ελένη, είναι πιο αυστηρός από μένα, αλλά κάνει περισσότερο από εμένα τα «χαριτωμένα». Θα παίξει μαζί της σε ένα πάρτι ή στην παιδική πιο πολύ, εγώ χειρίζομαι τα πιο τεχνοκρατικά ζητήματα του σπιτιού», πρόσθεσε η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του MEGA.

Για τις ισορροπίες στο ζευγάρι σχετικά με την έλευση ενός παιδιού, η Ράνια Τζίμα, υπογράμμισε πως, «Δεν καταλαβαίνει ακριβώς τι δουλειά κάνω η κόρη μου, το παρουσιάζουμε ως μία δουλειά. Λέμε ότι η μαμά, παρουσιάζει τις ειδήσεις στον κόσμο, λέει κάποιες πληροφορίες που χρειάζονται. Στη ζωή τα πράγματα είναι απλά. Θα ήθελα να μεγαλώσει η οικογένειά μου, δεν ξέρω εάν θέλει ο σύζυγός μου. Σκέφτομαι τις μεταξύ μας ισορροπίες. Το τι θα χρειαστεί να κάνω με τη δουλειά δεν το σκέφτομαι. Αλλά το παιδί δεν φτιάχνει τις ισορροπίες ενός ζευγαριού, τις κάνει “ρημαδιό”. Το ζευγάρι καταργείται με τον ερχομό ενός παιδιού, το σκέφτομαι αυτό. Με προσπάθεια και υπομονή έχουμε ισορροπία με τον σύζυγό μου. Ο Γαβριήλ δεν θα σου πει ποτέ «δεν θέλω», είναι πιο διπλωματικός, δεν ξέρω, θα δούμε. Το θέλω το παιδί και για μένα και για την κόρη μου. Έχει αξία σε βάθος χρόνου. Ενδεχομένως να με επηρεάζει ότι δεν έχω αδέλφια».

«Στο σπίτι έχω έναν δεύτερο αρχισυντάκτη, μου κάνει κριτική για τα πολίτικά και κοινωνικά θέματα, υπολογίζω πολύ στη γνώμη του», κατέληξε, κλείνοντας, η παρουσιάστρια.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024