Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Alpine A110 R Fernando Alonso: Ευτυχής συνύπαρξη

Alpine A110 R Fernando Alonso: Ευτυχής συνύπαρξη

Αν και η κοινή πορεία Fernando Alonso και Alpine στις πίστες της Formula 1 δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί απροβλημάτιστη, η γαλλική φίρμα, δημιούργησε, με αφετηρία την πρόσφατη A110 R μια ειδική, περιορισμένη έκδοση στα χρώματα του ισπανού οδηγού

Η γαλλική φίρμα αποκάλυψε προσφάτως μια ακόμα πιο σκληροπυρηνική έκδοση της A110 με τα διακριτικά R και μια σειρά βελτιώσεων που εγγυώνται υψηλότερες επιδόσεις. Η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί την αφετηρία για μια ακόμα πιο “exclusive” παραλλαγή του γαλλικού sportscar προς τιμή του Fernando Alonso ο οποίος συμμετείχε ενεργά στη νέα διαμόρφωση της ανάρτησης.

H έκδοση που υιοθετεί την ονομασία A110 R Fernando Alonso βάφεται στους χρωματισμούς που χρησιμοποιεί η Alpine για τα μονοθέσιά της στην Formula 1 με τις λεπτομέρειες ωστόσο να υπακούν στα χρώματα της ισπανικής σημαίας.

Έτσι πίσω από τους ανθρακονημάτινους τροχούς που φέρουν την υπογραφή του ισπανού οδηγού διακρίνονται οι πορτοκαλί δαγκάνες του συστήματος πέδησης ενώ στο εσωτερικό την tricolor αντικαθιστούν τα χρώματα της ισπανικής σημαίας.

Υπό το ίδιο ακριβώς σκεπτικό τα στοιχεία του εσωτερικού που είναι κόκκινα στην A110 R, στην έκδοση Fernando Alonso είναι πορτοκαλί ενώ τις πινελιές που παραπέμπουν στο δύο φορές πρωταθλητή της F1 συμπληρώνει η υπογραφή του στα προσκέφαλα των καθισμάτων και το μότο του «υπάρχουν περισσότεροι από ένας δρόμοι για την κορυφή του βουνού» στους εξωτερικούς καθρέφτες.

Εκτός από την ισπανική αισθητική ο ισπανός πιλότος συμμετείχε και στο setup της ρυθμιζόμενης ανάρτησης δοκιμάζοντας την ειδική έκδοση στην πίστα της Βαρκελώνης.  Επίσης η έκδοση θα κατασκευαστεί σε 32 αντίτυπα όσες και οι νίκες του F. Alonso στην F1.

Υπενθυμίζεται ότι η A110 R εφοδιάζεται από τον γνωστό turbo κινητήρα 1,8 λίτρων ο οποίος και στην προκειμένη περίπτωση αποδίδει 300 ίππους και 340 Nm ροπής. Χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος η R είναι κατά 34 κιλά ελαφρύτερη από την S καθιστώντας εφικτή την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα αυξάνεται σε 285 χλμ./ώρα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024