Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Η ΥΠΕΞ Κολονά ζητά

Γαλλία: Η ΥΠΕΞ Κολονά ζητά «αμερόληπτη και ανεξάρτητη έρευνα» για εκτελέσεις Αρμένιων αιχμαλώτων από Αζέρους στρατιώτες

«Η εκτέλεση αιχμαλώτων πολέμου συνιστά έγκλημα πολέμου. Δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη» ανέφερε η Κολονά απαντώντας σε επερώτηση στο γαλλικό κοινοβούλιο

Η επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Κατρίν Κολονά ζήτησε σήμερα τη διεξαγωγή «ανεξάρτητης και αμερόληπτης έρευνας», μετά τη δημοσιοποίηση, σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ενός βίντεο που φέρεται να εικονίζει την εκτέλεση Αρμένιων αιχμαλώτων από Αζέρους στρατιώτες.

Έγκλημα πολέμου η εκτέλεση αιχμαλώτων

«Η εκτέλεση αιχμαλώτων πολέμου συνιστά έγκλημα πολέμου. Δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη» ανέφερε η Κολονά απαντώντας σε επερώτηση στο γαλλικό κοινοβούλιο. «Η Γαλλία είναι αλληλέγγυα με τον αρμενικό λαό και ζητά την έναρξη μιας αμερόληπτης και ανεξάρτητης έρευνας», πρόσθεσε.

Καταδίκη ζητάει ο Πασινιάν

Το βίντεο, που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες, δείχνει την εκτέλεση τουλάχιστον επτά ανδρών που φέρεται ότι είναι Αρμένιοι αιχμάλωτοι, από στρατιώτες.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει αυτά τα εγκλήματα πολέμου και να λάβει μέτρα για να σταματήσει την επιθετικότητα των Αζέρων», έγραψε την Κυριακή στο Twitter ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν.

286 νεκροί σε συγκρούσεις στα σύνορα

Στα μέσα Σεπτεμβρίου τουλάχιστον 286 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στα σύνορα της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν. Το Γερεβάν κατηγορεί το Μπακού για αυτήν την κλιμάκωση. Η Κολονά εκτίμησε ότι τα γεγονότα αυτά αποκαλύπτουν επίσης ότι η Ρωσία δεν μπορεί «να παίξει τον ρόλο του διαιτητή» σε αυτήν τη σύγκρουση μεταξύ των δύο πρώην σοβιετικών δημοκρατιών του Καυκάσου.

Η Μόσχα μεσολάβησε για να σταματήσει ο πόλεμος το 2020.

Η Αρμενία, σύμμαχος της Ρωσίας και το Αζερμπαϊτζάν, που στηρίζεται από την Τουρκία, συγκρούστηκαν σε δύο πολέμους τις τρεις τελευταίες δεκαετίες για τον έλεγχο του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ το 1991 οι Αρμένιοι αυτονομιστές αυτού του ορεινού θύλακα κήρυξαν μονομερώς την ανεξαρτησία τους από το Αζερμπαϊτζάν και στον πόλεμο που ακολούθησε σκοτώθηκαν 30.000 άνθρωποι.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024