Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Black Friday: 7 πράγματα που δεν γνώριζες για τη μεγάλη γιορτή του εμπορίου

Black Friday: 7 πράγματα που δεν γνώριζες για τη μεγάλη γιορτή του εμπορίου

Ήδη ετοιμάζεις τη λίστα σου για την ημέρα των μεγάλων εκπτώσεων. Ώρα να μάθεις τα πάντα για αυτή.

Πριν μερικά χρόνια, δεν θα σου περνούσε καν από το μυαλό ότι η φράση «Μαύρη Παρασκευή» θα σηματοδοτούσε μια από τις πιο fun καταναλωτικές μέρες του χρόνου. Και το παράξενο όνομά της είναι μόνο ένα από τα μυστήρια που χρήζουν απάντησης, όσο σκέφτεσαι τι θα αγοράσεις φέτος στις 25 Νοεμβρίου. Εδώ είμαστε εμείς, για να απαντήσουμε όλες τις απορίες που είχες για τη Black Friday – αλλά και κάποιες που ίσως δεν σου είχαν περάσει από το μυαλό.

Γιατί λέγεται «Μαύρη» αυτή η Παρασκευή;

Γύρω από το όνομα της Black Friday επικρατεί… ένας μύθος – ή μάλλον περισσότεροι. Όμως παρά τις παράξενες ιστορίες που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς, δυο είναι οι επικρατέστερες θεωρίες.

Η μία σχετίζεται με τα βιβλία εσόδων – εξόδων των αμερικανών εμπόρων, στα οποία συνήθιζαν να σημειώνουν με μαύρο τις μέρες που κατέγραφαν κέρδη και με κόκκινο εκείνες που κατέληγαν σε ζημία. Η Παρασκευή έπειτα από τη Γιορτή των Ευχαριστιών (Thanksgiving), όταν και τα καταστήματα έβαζαν προσφορές, κατέληγε πάντα σε κέρδη – και το μαύρο αποδεικνυόταν το πιο χαρούμενο χρώμα για τους καταστηματάρχες.

Η άλλη εκδοχή σχετίζεται με έναν άλλο επαγγελματικό κλάδο: τους τροχονόμους, που αναγκάζονταν να ρυθμίσουν το κυκλοφοριακό χάος που προέκυπτε καθώς οι καταναλωτές συνέρεαν στα μαγαζιά. Δουλεύοντας διπλοβάρδιες για να αποτρέψουν τα ατυχήματα, κατέληξαν να δίνουν στη συγκεκριμένη Παρασκευή το μάλλον δυσάρεστο όνομά της.

Τι σχέση έχει η Black Friday με την Ελλάδα;

Αν και άργησε αρκετά να έρθει, έπειτα από έναν αιώνα σχεδόν ύπαρξης στην Αμερική, η Black Friday αγαπήθηκε απευθείας από τους Έλληνες, όταν υιοθετήθηκε από την ελληνική αγορά το 2016. Έκτοτε, κάθε χρόνο εμπλουτίζεται με ακόμη περισσότερες εκπλήξεις.

Για παράδειγμα, φέτος για πρώτη φορά στη Black Friday θα συμμετέχει και το SHOPFLIX.gr, το marketplace που εξυπηρετεί κυριολεκτικά όλη την Ελλάδα, με τις χαμηλές τιμές του να μειώνονται ακόμη περισσότερο μέσα από γενναιόδωρες εκπτώσεις.

Πότε πέφτει η Black Friday;

Έχοντας ξεκινήσει ως ημέρα εκπτώσεων αμέσως μετά το Thanksgiving, η Black Friday πέφτει κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου. Φέτος, θα τη… γιορτάσουμε με συμφέρουσες αγορές στις 25 Νοεμβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι αποτελεί και την ιδανική αφορμή για τα πρώτα χριστουγεννιάτικα ψώνια.

Πρέπει να τα προλάβω όλα την Παρασκευή;

Με τις ουρές στα καταστήματα να είναι παροιμιώδεις κάθε χρόνο, η Black Friday μπορεί να σου φαίνεται πολύ μικρή για να χωρέσει όλες τις αγορές σου. Κι αυτός είναι (άλλος) ένας καλός λόγος να προτιμήσεις το ηλεκτρονικό shopping, γεμίζοντας το καλάθι σου στο SHOPFLIX.gr. Και δε θα χάσεις χρόνο στην αναμονή, και σύγκριση τιμών θα κάνεις και, από ό,τι μαθαίνουμε, μέχρι τις 25 Νοεμβρίου θα σε περιμένουν πολλές ακόμη εκπτωτικές εκπλήξεις, για να μην πιεστείς να προλάβεις τα πάντα την ίδια μέρα. Άσε που αμέσως μετά ακολουθεί η Cyber Monday – η Black Friday του ηλεκτρονικού εμπορίου – στην οποία προφανώς και θα συμμετέχει και η αγαπημένη σου πλατφόρμα.

Ποια είδη μπαίνουν σε προσφορά τη Black Friday;

Όσα μπορείς να βάλεις με το μυαλό σου. Τουλάχιστον στην περίπτωση του SHOPFLIX.gr, όλα τα καταστήματα που συμμετέχουν έχουν την ευκαιρία να ετοιμάσουν τις δικές τους προσφορές, πράγμα που σημαίνει ότι θα βρεις μεγάλες ευκαιρίες σε όλες τις κατηγορίες. Κορυφαία προϊόντα τεχνολογίας, gadgets, είδη για το σπίτι, για παιδιά κάθε ηλικίας, καλλυντικά, βιβλία και παιχνίδια, αλλά και είδη για την άθληση, τα hobby και το κατοικίδιό σου, θα σε περιμένουν λίγα κλικ μακριά, σε τιμές-έκπληξη.

Αν παραγγείλω κάτι τη Black Friday, θα φτάσει τη Μεγάλη Παρασκευή;

Φοβάσαι ότι οι ηλεκτρονικές αγορές της Black Friday θα αργήσουν πολύ να έρθουν; Όλα εξαρτώνται από τις δικές σου επιλογές. Παραγγέλνοντας μέσω του SHOPFLIX.gr μπορείς να είσαι σίγουρος ότι κάθε αντικείμενο που θα μπει στο καλάθι σου, θα φτάσει στην πόρτα σου άμεσα και κατά την ακριβή ημερομηνία παράδοσης που θα δεις κατά την παραγγελία, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι.

Γιατί να προτιμήσω το SHOPFLIX.gr για τις αγορές μου;

Πέρα από τις έγκαιρες παραδόσεις και την απίθανη ποικιλία των προϊόντων από κάθε κατηγορία, θα διαπιστώσεις ότι η πλατφόρμα είναι εξαιρετικά εύχρηστη, αλλά και ευέλικτη για να καλύψει κάθε σου ανάγκη. Για παράδειγμα, σου προσφέρει πολλούς διαφορετικούς τρόπους πληρωμής, για να διαλέξεις αυτόν που σε εξυπηρετεί, εξασφαλίζοντας εγγυημένες πληρωμές. Και το αγαπημένο μας: με την υπηρεσία SHOPFLIX ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ έχεις τη δυνατότητα να παραλάβεις όλα τα προϊόντα μαζεμένα, στην ίδια αποστολή, ακόμη και αν προέρχονται από διαφορετικούς προμηθευτές, για να επιλέγεις πάντα τη χαμηλότερη τιμή.

Πώς θα ενημερωθώ εγκαίρως για τις καλύτερες Black Friday προσφορές;

Με μια εγγραφή στο Newsletter του SHOPFLIX.gr, θα ενημερώνεσαι πάντα πρώτος για τις εκπτώσεις, για να μη χάσεις καμιά ευκαιρία.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024