Ιράν: Συμφωνία με τις ΗΠΑ για «ταυτόχρονη απελευθέρωση κρατουμένων», σύμφωνα με ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων
«Δισεκατομμύρια δολάρια από τους 'παγωμένους' εξαιτίας των κυρώσεων των ΗΠΑ λογαριασμούς του Ιράν θα αποδεσμευθούν σύντομα», προανήγγειλε επίσης το πρακτορείο.
Χώρα της περιοχής μεσολάβησε ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ για την «ταυτόχρονη απελευθέρωση κρατουμένων», μετέδωσε το ιρανικό Nournews, λίγη ώρα αφού η Τεχεράνη αποφυλάκισε τον Ιρανοαμερικανό επιχειρηματία, Σιαμάκ Ναμάζι, για μία εβδομάδα η οποία μπορεί να ανανεωθεί.
«Τις τελευταίες εβδομάδες, διεξάγονταν εντατικές διαπραγματεύσεις, με την μεσολάβηση χώρας της περιοχής, για την απελευθέρωση Ιρανών και Αμερικανών κρατουμένων», μετέδωσε το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Διαβάστε επίσης: Γιατί το Γκουαντάναμο συνεχίζει να λειτουργεί 20 χρόνια μετά;
Θα «ξεπαγώσουν» και λογαριασμοί του Ιράν;
«Δισεκατομμύρια δολάρια από τους ‘παγωμένους’ εξαιτίας των κυρώσεων των ΗΠΑ λογαριασμούς του Ιράν θα αποδεσμευθούν σύντομα», προανήγγειλε επίσης το πρακτορείο.
Νωρίτερα, ο δικηγόρος του Σιαμάκ Ναμάζι, ο οποίος ήταν φυλακισμένος επί επτά χρόνια, ανακοίνωσε ότι ο πελάτης του πήρε άδεια από την περιώνυμη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης για μία εβδομάδα, η οποία μπορεί να ανανεωθεί.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Στέφαν Ντούγιαριτς, ανακοίνωσε ότι ο πατέρας του Σιαμάκ, Μπακέρ Ναμάζι, έλαβε άδεια για να εγκαταλείψει το Ιράν για ιατρικούς λόγους.
Ο Μπακέρ Ναμάζι καταδικάστηκε στο Ιράν για «συνεργασία με εχθρική κυβέρνηση» το 2016, σε φυλάκιση 10 ετών.
Οι ιρανικές αρχές τον απελευθέρωσαν για λόγους υγείας το 2018 και έκλεισαν την υπόθεσή του το 2020, μετατρέποντας την ποινή του, αλλά απαγορεύοντάς του την έξοδο από τη χώρα.
Ο γιος του Σιαμάκ καταδικάστηκε με την ίδια κατηγορία και φυλακίστηκε στην φυλακή Εβίν το 2015.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει χαρακτηρίσει τις κατηγορίες αβάσιμες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Marfin: Απολογούνται οι δύο 42χρονοι, αναμένεται η έκδοση της 46χρονης – Πού στρέφονται οι έρευνες
- Μόνο φάρμακα και βρεφικά γάλατα από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία υποχρεωτικά
- Συνταγή: Καλοκαιρινά γεμιστά
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε επτά περιοχές της χώρας
- Το εκλογικό δίπολο του ΠΑΣΟΚ, η «σκιώδης» κυβέρνηση και η ΔΕΘ
- Γιατί έχουμε λιγούρες τόσο συχνά και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό
- Καιρός: Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και 36άρια – Πού θα βρέξει το απόγευμα
- Παιδιά και βιβλία: Έχει σημασία τι διαβάζουν ή απλώς να διαβάζουν;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)

















![Το Ιράν απέτυχε στο Μνημόνιο Κατανόησης λέει ο Τραμπ – Θα τους χτυπήσουμε σκληρά σήμερα και αύριο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-09T052104Z_1675988392_RC2Z9MAZW6JT_RTRMADP_5_USA-TRUMP-1-315x220.jpg)






![«Κόλαση» στην Γαλλία – Έγιναν στάχτη 10.000 στρέμματα δάσους κοντά στο Παρίσι σε 24 ώρες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/france-fontainebleau-315x220.jpg)









































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442