Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπακογιάννης: Να μην κάνουμε την Αθήνα Ντίσνευλαντ - Έφτασε η ώρα για νέα συμφωνία

Μπακογιάννης: Να μην κάνουμε την Αθήνα Ντίσνευλαντ – Έφτασε η ώρα για νέα συμφωνία

Τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την πόλη της Αθήνας φωτίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννης ζητώντας μια νέα συμφωνία ανάμεσα στον Δήμο και το κράτος. «Δεν θέλουμε η Αθήνα να μετατραπεί σε μια αρχαιοελληνική ή νεοκλασική Disneyland» λέει χαρακτηριστικά.

Να υπάρξει μια νέα συμφωνία ανάμεσα στην πρωτεύουσα και το ελληνικό κράτος, ζητά ο δήμαρχος Αθηναίων κρούοντας κώδωνα κινδύνου να μην ξεπεραστούν τα όρια του τουριστικού κορεσμού, με τη διεθνή εμπειρία να έχει να δώσει πολλά αρνητικά παραδείγματα.

Ο κ. Μπακογιάννης με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» με αφορμή το κυβερνητικό σχέδιο «μετακόμισης» εννέα υπουργείων από το κέντρο της Αθήνας στην ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό, για το οποίο ο δήμος δεν έχει ερωτηθεί, τονίζει ότι «το κεντρικό κράτος και ο δήμος χρειάζεται να αλληλοσυμπληρώνονται, αλλιώς ποιότητα και ασφάλεια στις ζωές μας δεν θα υπάρξουν».

Υπερασπιζόμενος τον μεγάλο περίπατο, εκτιμά ότι η παρέμβαση θα κριθεί μετά την ολοκλήρωσή της μέσα στο 2023. Ο δήμαρχος της Αθήνας ζητάει, επίσης, να αναλάβει τη νομική αρμοδιότητα για το Αirbnb και δηλώνει ότι στις επόμενες εκλογές θα είναι εκ νέου υποψήφιος γιατί υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμη.

Επιστρέφει η Αθήνα

«Η Αθήνα επιστρέφει. Επενδύσεις, τουρίστες, υπηρεσίες, έργα. Η διαφορά με τη προηγούμενη δεκαετία είναι μεγάλη. Ταυτόχρονα, όμως, μάς έχει έρθει ο λογαριασμός για χρόνια αδιαφορίας και εγκατάλειψης. Είμαστε σε οριακό σημείο, αλλά έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Δήμος Αθηναίων και το κεντρικό κράτος χρειάζεται να αλληλοσυμπληρώνονται, αλλιώς ποιότητα και ασφάλεια στις ζωές μας δεν θα υπάρξουν. Έχει φτάσει η ώρα για μια νέα συμφωνία της πρωτεύουσας με το ελληνικό κράτος. Συνολικά», ανέφερε ο Κ. Μπακογιάννης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διαφύλαξη της κατοικίας και των μικρομεσαίων καταστημάτων από τη ραγδαία τουριστικοποίηση, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η πόλη θα πρέπει να αλλάξει, αλλά δεν θα πρέπει να χάσει την ψυχή της.

Η μαγεία της πόλης

«Η μαγεία της πόλης είναι οι μικτές χρήσεις. Το γεγονός ότι σε λίγα μέτρα, για παράδειγμα, από το δημαρχείο μπορείς να βρεις ένα καλό εστιατόριο ή ένα boutique ξενοδοχείο, μπορείς να αγοράσεις από κουμπιά… έως άγκυρες. Δεν θέλουμε η Αθήνα να μετατραπεί σε μια αρχαιοελληνική ή νεοκλασική Disneyland» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Έλεγχος για Airbnb

Επισήμανε παράλληλα την ανάγκη να υπάρξει ρυθμιστική παρέμβαση για το Airbnb στην πόλη, ζητώντας να αναλάβει την νομική αρμοδιότητα και την πολιτική ευθύνη ο δήμος, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024