Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία - Ιταλία: O Ζελένσκι κάλεσε την Τζόρτζια Μελόνι στο Κίεβο

Ουκρανία – Ιταλία: O Ζελένσκι κάλεσε την Τζόρτζια Μελόνι στο Κίεβο

«Θα ήταν πολύ σημαντικό αν αυτή ήταν μια από τις πρώτες επισκέψεις στο εξωτερικό της κυρίας Μελόνι ως πρωθυπουργού», δήλωσε ο Άντρι Γιερμάκ

Ο εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε την νικήτρια των ιταλικών εκλογών Τζόρτζια Μελόνι να επισκεφθεί το Κίεβο.

Από τις πρώτες επισκέψεις

«Θα ήταν πολύ σημαντικό αν αυτή ήταν μια από τις πρώτες επισκέψεις στο εξωτερικό της κυρίας Μελόνι ως πρωθυπουργού», δήλωσε ο Άντρι Γιερμάκ επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου», μεταδίδει το ΑΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η ακροδεξιά νικήτρια των εκλογών της περασμένης Κυριακής στην Ιταλία, Τζόρτζια Μελόνι, με γραπτή δήλωσή της, καταδίκασε τα δημοψηφίσματα στην Ανατολική Ουκρανία  χαρακτηρίζοντάς τα ως «δημοψηφίσματα – φάρσα» ενώ στο ίδιο κλίμα μίλησε κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν και της προσάρτησης των εδαφών στη Ρωσία.

Συμπαγείς και αρραγείς οι δυτικές δημοκρατίες

Αναλυτικότερα, η πρόεδρος των «Αδελφών της Ιταλίας» τόνισε ότι «η δήλωση προσάρτησης στη Ρωσική Ομοσπονδία τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας, μετά τα δημοψηφίσματα – φάρσα, τα οποία πραγματοποιήθηκαν υπό βίαιη στρατιωτική κατοχή, δεν έχει καμία νομική ή πολιτική αξία».

«Ο Πούτιν», σημείωσε η Τζόρτζια Μελόνι, «αποδεικνύει και πάλι ότι διαθέτει ένα νέο ιμπεριαλιστικό όραμα, σοβιετικού τύπου, το οποίο απειλεί την ασφάλεια όλης της ευρωπαϊκής ηπείρου».

Η Μελόνι έκανε λόγο για «νέα παραβίαση των κανόνων συνύπαρξης των εθνών, από μέρους της Ρωσίας», τονίζοντας πως «επιβεβαιώνει την ανάγκη να παραμείνουν συμπαγείς και αρραγείς οι δυτικές δημοκρατίες».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024