Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σέσελι για τη νίκη Μελόνι: Ελπίζω να διεκδικήσει την πόλη Ζαντάρ από την Κροατία

Σέσελι για τη νίκη Μελόνι: Ελπίζω να διεκδικήσει την πόλη Ζαντάρ από την Κροατία

Ο σέρβος ακροδεξιός ηγέτης Βόϊσλαβ Σέσελι είπε ότι η εκλογή της Τζόρτζια Μελόνι «αναβιώνει τις απαιτήσεις για ό,τι είναι ιταλικό στις ακτές της Αδριατικής», προσθέτοντας ότι η πόλη Ζαντάρ των δαλματικών ακτών πρέπει να ανήκει στην Ιταλία.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος του ακροδεξιού Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος – SRS, Βόϊσλαβ Σέσελι, προέβη σε δηλώσεις με αφορμή τη νίκη της ακροδεξιάς στην Ιταλία (φωτογραφία, επάνω, από novosti.rs/Shutterstock/N. Skenderija/ilustracija).

Πιο ευνοϊκή για τους Σέρβους

Ο Σέσελι εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας, της οποίας θα ηγείται η Τζόρτζια Μελόνι, θα είναι πιο ευνοϊκή για τους Σέρβους.

Δείτε ακόμα – Τι σημαίνει η εκλογική επέλαση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη;

«Αναβιώνει τις απαιτήσεις για ό,τι είναι ιταλικό στις ακτές της Αδριατικής», είπε ο ριζοσπάστης ηγέτης και πρόσθεσε ότι η πόλη Ζαντάρ των δαλματικών ακτών πρέπει να ανήκει στην Ιταλία.

Υπενθύμισε επίσης ότι η ΕΕ συμπεριφέρθηκε άσχημα προς την Ιταλία κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού και η βοήθεια ήρθε στη χώρα αυτή από τη Ρωσία.

«Η Ιταλία δεν θα το ξεχάσει ποτέ», είπε ο Σέσελι, προσθέτοντας ότι «έρχονται νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας».

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι ο Ολαφ Σολτς δεν είναι ικανός να ηγηθεί της Γερμανίας και όλα θα ήταν διαφορετικά αν η Ανγκελα Μέρκελ παρέμενε στην εξουσία.

Συγχαρητήρια στον Πούτιν

Ο Σέσελι συνεχάρη ακόμα τον ρωσικό λαό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ καθώς και των περιοχών Ζαπορίζιας και Χερσώνας για τα, όπως είπε, επιτυχημένα δημοψηφίσματα και την επιστροφή στην πατρίδα τους, τη Ρωσία.

Σε ανακοίνωσή του του κόμματός του τονίζεται ότι με την ευκαιρία της υπογραφής του διατάγματος για την αναγνώριση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας των περιοχών Χερσώνας και Ζαπορίζιας, συγχαίρουν τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την «επιτυχή προστασία του ρωσικού λαού και τον σταθερό αγώνα του για ελευθερία».

Πηγή: novosti.rs, echedoros-a.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024