Μπορέλ: “Σχεδόν αδύνατος” ο τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία
"Σχεδόν αδύνατος" ο τερματισμός του πολέμου μετά την προσάρτηση από τη Ρωσία ουκρανικών περιοχών, δήλωσε ο Μπορέλ
Η προσάρτηση από τη Μόσχα τεσσάρων κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας καθιστά «σχεδόν» αδύνατο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, εκτίμησε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.
Η Ρωσία χάνει αλλά η Ουκρανία δεν έχει ακόμα κερδίσει
Η χθεσινή ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την προσάρτηση των επαρχιών Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα στο ρωσικό έδαφος καθιστά «πολύ πιο δύσκολο, σχεδόν αδύνατο τον τερματισμό του πολέμου», σχολίασε ο Μπορέλ μιλώντας στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο RTVE.
- Διαβάστε επίσης Ουκρανία: Τα σενάρια για την επόμενη μέρα – Τι θα κάνουν Μόσχα και Κίεβο μετά την προσάρτηση 4 περιοχών από τη Ρωσία
«Η Ρωσία χάνει» τον πόλεμο, πρόσθεσε ο ίδιος. «Έχει χάσει σε πολιτικούς και ηθικούς όρους», αλλά «η Ουκρανία δεν έχει ακόμη κερδίσει», επεσήμανε ο Μπορέλ σε ομιλία του που εκφώνησε λίγο αργότερα σε φόρουμ στην Λα Τόσα της Γαλικίας, όπου υπερασπίστηκε τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Μόσχα η ΕΕ και τη στρατιωτική βοήθεια που προσφέρει στο Κίεβο.
Η Ευρώπη κήπος που περιστοιχίζεται από ζούγκλα
«Πρέπει να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό» και «να κάνουμε τον κόσμο να συνειδητοποιήσει τους λόγους και τις επιπτώσεις αυτού του πολέμου», τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι η Βραζιλία και η Ινδία απείχαν από την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψηφίσματος το οποίο καταδίκαζε την προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας από τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον Μπορέλ, οι Ευρωπαίοι δημιούργησαν «έναν κήπο» που «περιστοιχίζεται από ζούγκλα».
«Αν δεν θέλουμε η ζούγκλα να εισβάλει στον κήπο, (…) θα πρέπει να εμπλακούμε», προειδοποίησε, καλώντας την Ευρώπη να ενισχύσει τις στρατιωτικές της ικανότητες. «Δεν πρόκειται για ένα καπρίτσιο (…) είναι αναγκαίο, απαραίτητο για την επιβίωση», υπογράμμισε.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Σβήνονται» πρόστιμα για εκπρόθεσμες δηλώσεις στην εφορία – Ποιους αφορά
- Η «σοφή ηγεσία» αποδίδει καρπούς – Μπορεί να εφαρμοστεί στον χώρο εργασίας;
- Ολες οι αθλητικές μεταδόσεις της Κυριακής (24/5): Πού θα δείτε τον τελικό της Euroleague Ολυμπιακός-Ρεάλ
- Λευκός Οίκος: Η στιγμή των πυροβολισμών – «Είχε εμμονή με την προεδρία» λέει ο Τραμπ για τον άνδρα που άνοιξε πυρ
- Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης, πράξη 5η: Oι «ερυθρόλευκοι» μπροστά σε μια ακόμη ιστορική πρόκληση (vids, pics)
- Run for your lives: Οι Iron Maiden ξεσήκωσαν για άλλη μια φορά την Αθήνα
- Τσίπρας: «Το μπλε της πατρίδας μας, το κόκκινο των αγώνων μας» είπε για τα χρώματα του κόμματος – «Φτιάχνουμε ομάδα για πρωτάθλημα»
- Τελικός Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης: Οι οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ για τη μετακίνηση των φιλάιθλων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 24.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-giancarlo-ruedas-575430257-16944052-315x220.jpg)



![Χρυσές λίρες: Ποιες χρονιές πουλήθηκαν οι περισσότερες [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/07/ot_lires25-300x300.png)




















![Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ σε αντίποινα για το χτύπημα στην φοιτητική εστία στο Λουγκάνσκ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/OreshnikRussianMissileC-315x220.jpg)
![Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Συναγερμός στη Μυστική Υπηρεσία – Δύο τραυματίες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2026-05-23T222349Z_757943931_RC2AFLA17VAH_RTRMADP_5_USA-TRUMP-315x220.jpg)


![Επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ με άσκηση των πεζοναυτών στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/us-embassy-caracas-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442