Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαργαρίτης Σχοινάς: «Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από καμιά απειλή»

Μαργαρίτης Σχοινάς: «Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από καμιά απειλή»

Ο κ. Σχοινάς δήλωσε ότι δεν τον ανησυχεί «η ακατάσχετη εμπρηστική ρητορική των γειτόνων», εξηγώντας ότι ο ίδιος την ερμηνεύει και ως «ένα δείγμα δικής τους ανασφάλειας για την θέση τους στον κόσμο και στον τωρινό γεωπολιτικό περίγυρο».

Την βεβαιότητά του ότι η Ευρώπη θα καταφέρει να πορευτεί συντεταγμένα και συλλογικά απέναντι στην ενεργειακή κρίση, επανέλαβε από το Ηράκλειο Κρήτης ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Σχοινάς, που παρευρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα, μιλώντας σε φορείς του νησιού, εξήγησε ότι «μετά την επιτυχημένη, συλλογική και αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δημιουργήσαμε ένα προηγούμενο, από το οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω».

Διαβάστε επίσης: Μήνυμα Σχοινά στην Τουρκία: Όποιος αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης θα έχει πρόβλημα με την Ιστορία

Σημείωσε, ωστόσο, ότι «το πρόβλημα με την ενεργειακή πολιτκή είναι ότι, για πρώτη φορά, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που δεν αφορούν μόνο εμάς, αλλά θα έχουν αντίκτυπο και στις παγκόσμιες αγορές φυσικού αερίου» και γι’ αυτό «πρέπει να προετοιμάσουμε πολύ καλά αυτή την ευρωπαϊκή απάντηση».

Σε ό,τι αφορά τα όσα προέκυψαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι «έγινε ένα πρώτο σημαντικό βήμα», συμπληρώνοντας ότι δεν έχει καμία αμφιβολία πως «από τώρα μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, θα βρούμε πάλι συλλογικές ευρωπαϊκές απαντήσεις στο ενεργειακό».

«Η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από καμία απειλή»

Για τις εξελίξεις με την Τουρκία, ο κ. Σχοινάς δήλωσε ότι δεν τον ανησυχούν, όπως δεν τον ανησυχεί ιδιαίτερα ούτε «η ακατάσχετη εμπρηστική ρητορική των γειτόνων», εξηγώντας ότι ο ίδιος την ερμηνεύει και ως «ένα δείγμα δικής τους ανασφάλειας για την θέση τους στον κόσμο και στον τωρινό γεωπολιτικό περίγυρο».

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μάλιστα, ανέφερε ότι «η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρή, είναι στο ευρωπαϊκό εξωτερικό σύνορο της Δύσης, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από καμία απειλή».

Και επανέλαβε αυτό που ανέφερε χθες, Πέμπτη, από τους τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά, ότι «όποιος τολμήσει μέσα από αναθεωρητισμούς να ξανανοίξει τη Συνθήκη της Λωζάνης, που μας εγγυήθηκε 100 χρόνια ειρήνη, θα το μετανιώσει πολύ σκληρά, γιατί θα τον τιμωρήσει η Ιστορία πάνω απ’ όλα».

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024