Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ενεργειακή κρίση: Ο Ερντογάν ειρωνεύεται τους Ευρωπαίους

Ενεργειακή κρίση: Ο Ερντογάν ειρωνεύεται τους Ευρωπαίους

«Εμείς δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα» υποστήριξε τόνισε ο τούρκος πρόεδρος

Με τρόπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί… χαιρέκακος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του ανέφερε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα κρυώσουν τον χειμώνα, «όμως εμείς δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα!

«Στα κοινοβούλιά τους μοιράζουν κουβέρτες και παπλώματα» ανέφερε χαρακτηριστικά, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στους ρωσικούς πόρους, και σε συνέχεια αντίστοιχων δηλώσεων σε ό,τι αφορά στην ενεργειακή κρίση.

Διαβάστε επίσης: Το ακραίο σενάριο περικύκλωσης ελληνικού νησιού από τουρκικά πλοία – Η παγίδα που πρέπει να αποφύγει η Αθήνα

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα

Στα βήματά του ο Τσαβούσογλου

Υπενθυμίζεται πως, προ ημερών, σταθερά στη γραμμή που τηρεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν κινήθηκε και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με φόντο την ενεργειακή κρίση που βιώνει η Ευρώπη ενόψει μάλιστα και του επερχόμενου δύσκολου χειμώνα.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών χλεύασε τους ευρωπαίους όσον αφορά την εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου.

«Δεν έχουν όραμα, ζηλεύουν δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ευρωπαϊκή πολιτική γι’ αυτό θα κρυώσουν. Ο Θεός να τους βοηθήσει, ενώ η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Αν η ΕΕ είχε κινηθεί μαζί μας και είχε αφήσει στην άκρη την αλαζονεία της, τότε θα ήταν ένας παγκόσμιος παίκτης που θα χειροκροτούσαν όλοι όρθιοι. Όμως δεν έχουν όραμα. Η αλαζονεία, η ζήλεια τους τυφλώνει. Τα λέω και στους ίδιους. Δείτε τώρα, έρχεται ο χειμώνας. Κυρίως οι χώρες της Ευρώπης αναρωτιούνται πώς θα περάσουν το χειμώνα; Πόσο κρύο θα έχει; Κάποιες χώρες βάζουν ανώτατο όριο στους θερμοστάτες. Κάποιες στους 19 (βαθμούς Κελσίου), κάποιες στους 20. Ο Θεός να τους βοηθήσει. Εγώ στους 20 κρυώνω» σχολίασε δηκτικά ο Τσαβούσογλου.

Όπως έσπευσε να πει, δε, «εμείς, ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στο ζήτημα του αερίου, συμβαίνει λόγω των πολιτικών μας», εννοώντας το γεγονός ότι η Άγκυρα «χαϊδεύει» τη Μόσχα, αρνούμενη να επιβάλει κυρώσεις.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024