Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μουλκιώτης - ΠΑΣΟΚ: Ηθικός αυτουργός των απολύσεων στη «Μαλαματίνα» η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Μουλκιώτης – ΠΑΣΟΚ: Ηθικός αυτουργός των απολύσεων στη «Μαλαματίνα» η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Οι απολύσεις είναι προκλητικές και φιμώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα, τονίζει ο τομεάρχης Εργασίας του ΠΑΣΟΚ και ζητάει ανάκληση των απολύσεων

Την ανάκληση των απολύσεων των εργαζομένων στην «Μαλαματίνα» ζητά το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με τον υπεύθυνο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του κόμματος Γιώργο Μουλκιώτη να χαρακτηρίζει ως ηθικό αυτουργό των απολύσεων την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Φιμώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα

Σχολιάζοντας δε το γεγονός ότι οι τελευταίες απολύσεις στη «Μαλαματίνα» αφορούν σε δύο συνδικαλιστές ο κ. Μουλκιώτης επισημαίνει πως αυτές οι απολύσεις είναι προκλητικές και φιμώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα και τα βασικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Μουλκιώτη έχει ως εξής:

Μονόδρομος η ανάκληση των απολύσεων

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο ηθικός αυτουργός των απολύσεων στην «Μαλαματίνα»

«Η απόφαση της εργοδοσίας της «Μαλαματίνα» να απολύσει δύο εκ των πρωτεργατών του συνδικαλιστικού αγώνα στην επιχείρηση, τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, Γιάννη Φραγκίδη αλλά και τον Πρόεδρο του Σωματείου Πωλητών – Οδηγών και Οργανωτικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εμφιαλωμένων ποτών, Άρη Μερκενίδη είναι προκλητική και φιμώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα και τα βασικά δικαιώματα των εργαζομένων.

»Αποτελεί φυσική συνέπεια των αντεργατικών νομοθετικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη που «διευκολύνουν» την εργοδοτική αυθαιρεσία, τις απολύσεις και την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας και απεργοσπαστικών πρακτικών από πλευράς εργοδοσίας.

»Η Κυβέρνηση, ως ηθικός αυτουργός αυτών των απολύσεων, οφείλει να καταλάβει ότι η ανάκληση των απολύσεων των εργαζομένων στην «Μαλαματίνα» είναι μονόδρομος.

»Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τάσσεται διαχρονικά και αδιαπραγμάτευτα υπέρ των αγώνων των εργαζομένων για το βασικό δικαίωμα στην εργασία, με αξιοπρεπείς μισθούς υπό ασφαλείς συνθήκες εργασίας».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024