Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: Να ακυρωθούν οι απολύσεις στη «Μαλαματίνα»

ΚΚΕ: Να ακυρωθούν οι απολύσεις στη «Μαλαματίνα»

«Οι αγώνες για το δικαίωμα στην εργασία, για αυξήσεις στους μισθούς και δουλειά με δικαιώματα, δε θα καμφθούν από την καταστολή κυβέρνησης και εργοδοσίας».

Την ακύρωση των απολύσεων συνδικαλιστών στο «Μαλαματίνα» ζητάει το ΚΚΕ αποδίδοντας ευθύνες και στην κυβέρνηση για την εξέλιξη αυτής καθώς όπως επισημαινει το ΚΚΕ είχαν προηγηθεί η εκτεταμένη καταστολή με ΜΑΤ και χημικά έξω από το εργοστάσιο, αλλά και η προσπάθεια στησίματος απεργοσπαστικού μηχανισμού.

Μεγάλες οι ευθύνες κυβέρνησης και εργοδοσίας

Υπενθυμίζεται ότι όπως καταγγέλουν οι εργάτες του εργοστασίου σήμερα απολύθηκαν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών, Γιάννης Φραγγίδης και ο πρόεδρος του Σωματείου Πωλητών – Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Βορείου Ελλάδας, Άρης Μερκενίδης.

Αναλυτικά το σχόλιο του ΚΚΕ για τις απολύσεις συνδικαλιστών έχει ως εξής:

«Δεν έφτανε η παροχή ασυλίας της κυβέρνησης προς την εργοδοσία της επιχείρησης «Μαλαματίνα», δεν αρκούσε η εκτεταμένη καταστολή έξω από το εργοστάσιο με ΜΑΤ και χημικά αλλά και η προσπάθεια στησίματος απεργοσπαστικού μηχανισμού, σήμερα έφτασαν στο σημείο να απολύσουν τον πρόεδρο του Σωματείου που είναι και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών, καθώς και δεύτερο εκλεγμένο συνδικαλιστή.

»Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες. Να ακυρωθούν τώρα οι απολύσεις. Οι αγώνες για το δικαίωμα στην εργασία, για αυξήσεις στους μισθούς και δουλειά με δικαιώματα, δε θα καμφθούν από την καταστολή κυβέρνησης και εργοδοσίας».

Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στο υπουργείο Εργασίας

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μετά τη γνωστοποίηση των απολύσεων τόνισε, ανάμεσα σε άλλα ότι «η αφωνία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας αποδεικνύει ότι οι απολύσεις και οι διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων στη Μαλαματίνα έχουν τις πλάτες της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Το ΠΑΜΕ καταγγέλει τις απολύσεις κάνοντας λόγο για απόπειρα τρομοκράτησης των εργατών και καλεί αύριο Πέμπτη 29/9, στις 5:30μμ τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024