Κίνα για τα ρωσικά δημοψηφίσματα: Να γίνεται σεβαστή «η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών»
«Η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να χαίρουν σεβασμού» τονίζει η Κίνα, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία.
Ο πρεσβευτής της Κίνας στα Ηνωμένα Εθνη απηύθυνε εκ νέου έκκληση, τοποθετούμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας, να χαίρει σεβασμού «η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών», μετά τα δημοψηφίσματα για την προσάρτηση τεσσάρων περιφερειών της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, επτά μήνες μετά την εισβολή των στρατευμάτων της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα.
«Σαφής και σταθερή» θέση
«Η Κίνα κατέγραψε τις τελευταίες εξελίξεις της κατάστασης στην Ουκρανία» και «η θέση μας» είναι «σαφής και σταθερή: δηλαδή ότι η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να χαίρουν σεβασμού», ανέφερε ο Τζανγκ Τζουν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Thomas Peter).
Δείτε ακόμα – Πούτιν: Γιατί οι ηγέτες της ΕΕ θα «κάτσουν στα αυγά τους» και μετά την επιστράτευση – Η διαμάχη Γαλλίας και Γερμανίας
Ο πρεσβευτής του Πεκίνου, το οποίο κατηγορείται συχνά από δυτικούς πως προσφέρει πολιτική υποστήριξη στη Ρωσία, πρόσθεσε πως η περαιτέρω απομόνωση της Μόσχας και η επιβολή κυρώσεων θα οδηγήσουν «σε αδιέξοδο».
Να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις
«Η σύγκρουση μεταξύ μπλοκ χωρών, η πολιτική απομόνωση, οι κυρώσεις και η πίεση θα οδηγήσουν μόνο σε αδιέξοδο», είπε ο κ. Τζανγκ.
Επανέλαβε την έκκληση της κινεζικής ηγεσίας να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις που θα λαμβάνουν υπόψη τις «θεμιτές ανησυχίες» των μερών στη σύρραξη για να τερματιστεί ο πόλεμος που ξέσπασε την 24η Φεβρουαρίου.
Πηγή: ΑΠΕ
- ΠΑΣΟΚ: Συντηρεί την κόντρα με την κυβέρνηση για το πρόγραμμα – Νέα συνέντευξη τύπου Ανδρουλάκη για τις 17 παρεμβάσεις στις συντάξεις
- Μην «κλέβεις» χρόνο από τον ύπνο σου
- Καιρός: Έως τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία τη Δευτέρα – Πού θα βρέξει
- Για πρώτη φορά πράσινο φως για «φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι»
- Ο Μικ Τζάγκερ λέει ότι «δεν υπάρχει τίποτα καλό στο να μεγαλώνεις»
- Η επιστήμη ξέρει γιατί σήμερα νιώθουμε πιο πολύ νοσταλγία από ποτέ
- Κόμματα: Στην κινούμενη άμμο του πολιτικού σκηνικού
- Η Silicon Valley στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442