Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όλα τα «σενάρια» για την Εθνική και μια κόντρα με την Τουρκία

Όλα τα «σενάρια» για την Εθνική και μια κόντρα με την Τουρκία

Ελλάδα και Τουρκία μπορεί να κοντραριστούν για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024!

Η Εθνική ομάδα επικράτησε με 3-1 της Β. Ιρλανδίας στη Ριζούπολη και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη φάση των ομίλων του Nations League. Αυτή ήταν η 5η νίκη σε 6 παιχνίδια για την γαλανόλευκη, που τερμάτισε στην κορυφή του 2ου ομίλου της Γ’ κατηγορίας, έχοντας 15 βαθμούς.

Με την πρωτιά στον όμιλο η Εθνική ανέβηκε στην Β’ κατηγορία του Nations League, ενώ παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2024, εάν δεν καταφέρει να βρεθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μέσα από τη διαδικασία των προκριματικών.

Διαβάστε επίσης: Τραυματίστηκε ο Βατσλίκ – Τι γίνεται με Ουί-Τζο Χουάνγκ και Λάιντνερ

Η γαλανόλευκη ουσιαστικά θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία να περάσει στα τελικά του Euro 2024, μέσω αγώνων μπαράζ στα οποία θα συμμετέχουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες της Γ’ κατηγορίας. Εκτός από την Ελλάδα, πρώτες τερμάτισαν επίσης η Γεωργία, η Τουρκία και το Καζακστάν.

Με τη νίκη απέναντι στην Β. Ιρλανδία η Εθνική απέκτησε το πλεονέκτημα έδρας στον ημιτελικό, στον οποίο είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει την Τουρκία, εάν και οι Τούρκοι δεν καταφέρουν να προκριθούν στην τελική φάση μέσω των προκριματικών.

Αν δεν προκριθεί ούτε η Ελλάδα ούτε η Τουρκία, είναι εξαιρετικά πιθανό οι δύο χώρες να αναμετρηθούν στον έναν από τους δύο ημιτελικούς (σ.σ Γεωργία – Καζακστάν ο άλλος). Η Εθνική ομάδα με τους 15 βαθμούς που μάζεψε έχει τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία, μετά τη Γεωργία (σ.σ 16 βαθμούς), ενώ Καζακστάν και Τουρκία είχαν από 13 πόντους.

Οι Τούρκοι είχαν καλύτερη επίθεση από τους Καζάκους και ως εκ τούτου είναι οι τρίτοι καλύτεροι πρώτοι της Γ’ κατηγορίας και κατ’ επέκταση αντίπαλοι της Εθνικής στον ημιτελικό, εάν αμφότερες δεν προκριθούν στα τελικά του Euro 2024, μέσα από τη διαδικασία των προκριματικών. Ενδεχόμενη συνάντηση των δύο εθνικών ομάδων, θα πραγματοποιηθεί σε ελληνικό έδαφος στις 21 Μαρτίου του 2024.

Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αντίστοιχου Γεωργία – Καζακστάν στις 26 Μαρτίου, σε έδρα που θα αποφασιστεί μετά από κλήρωση.

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024