Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελλάδα – Βόρεια Ιρλανδία 3-1: Νίκη με γκολάρες και… υποσχέσεις

Ελλάδα – Βόρεια Ιρλανδία 3-1: Νίκη με γκολάρες και… υποσχέσεις

Ιδανικό φινάλε στο Nations League για την Εθνική που επικράτησε με 3-1 της Βόρειας Ιρλανδίας στη Ριζούπολη, πραγματοποιώντας εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο. Πέλκας, Μασούρας και Μάνταλος τα γκολ.

Υπέροχο ήταν το φινάλε για την Εθνική ομάδα στο Nations League! Με ένα σούπερ δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ νίκησε με 3-1 τη Βόρεια Ιρλανδία στη Ριζούπολη και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στον δεύτερο όμιλο της τρίτης κατηγορίας της διοργάνωσης. Πλέον η Ελλάδα μπαίνει σε ρυθμούς προκριματικών Euro 2024 και αν δεν καταφέρει να προκριθεί από εκεί στην τελική φάση, τότε θα έχει τη δεύτερη ευκαιρία μέσω του Nations League.

Διαβάστε επίσης: Πήρε το ντέρμπι της Ιβηρικής και την πρωτιά η Ισπανία – «Βαριά» ήττα και μπαράζ παραμονής για Κύπρο

Ετσι ξεκίνησαν

Ο Πογέτ επέλεξε διάταξη με 4-3-3 και έδωσε φανέλα βασικού στους Μάνταλο και Ιωαννίδη, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Ο Βλαχοδήμος ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μπάλντοκ, Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας, τους Μπακασέτα, Κουρμπέλη και Μάνταλο στον άξονα ενώ Πέλκας, Μασούρας και Ιωαννίδης ήταν η τριάδα της επίθεσης.

Η Β. Ιρλανδία ξεκίνησε με 4-4-2 και τον Φάρελ στο τέρμα. Μπράντλεϊ, Φλάναγκαν,Έβανς και Λιούις ήταν στην άμυνα, με τους ΜακΝάιρ, ΜακΚαν, Ντέιβις και Τόμπσον στο κέντρο και τους Μαγκένις – Λάβερι στην επίθεση.

Υπόθεση πέντε λεπτών

Χωρίς ιδιαίτερα καλό ρυθμό ξεκίνησε το ματς, με την Ελλάδα να έχει δύο σουτ με Μασούρα και Μπακασέτα, αλλά να μην ανησυχεί τον Φάρελ. Στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία του αγώνα ωστόσο, ήρθε και το γκολ για την Ελλάδα.

Ο Μπάλντοκ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Φάρελ μπερδεύτηκε με έναν αμυντικό του, έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Πέλκας με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 14’, πετυχαίνοντας το δεύτερό του γκολ με το εθνόσημο. Η χαρά του όμως δεν κράτησε πολύ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση από τη Β. Ιρλανδία όταν μετά από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας ο Λάβερι με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1. Οι περίπου 700 οπαδοί των Βρετανών που βρέθηκαν στις κερκίδες της Ριζούπολης πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ.

Η Ελλάδα ξεπέρασε γρήγορα το… σοκ και έφτασε μία ανάσα από το γκολ στο 21’, με τον Μασούρα να σημαδεύει αρχικά δοκάρι από κοντά και τον Πέλκα να αστοχεί στην επαναφορά. Η φάση δεν μέτρησε καθώς ο Μασούρας υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, αν και φάνηκε να είναι στην ίδια ευθεία.

Μετά από αυτό το «καυτό» διάστημα στο ματς, ο ρυθμός έπεσε, με την Ελλάδα να έχει τον έλεγχο και τη συντριπτική κατοχή και τους φιλοξενούμενους να την περιμένουν πίσω. Με εξαίρεση δύο ακίνδυνα σουτ από Μασούρα και Μπακασέτα στο 36’ όμως, η Εθνική δεν απείλησε ξανά μέχρι το ημίχρονο που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1.

Κυρίαρχη και εντυπωσιακή

Δυναμικά μπήκε η Εθνική στο δεύτερο ημίχρονο κι αφού έφτασε κοντά στο γκολ στο 48’ με τον Μασούρα, ο οποίος κόπηκε την τελευταία στιγμή, σκόραρε τελικά στο 55’ με πολύ όμορφη ομαδική προσπάθεια. Ο Μάνταλος έκλεψε την μπάλα ψηλά, έδωσε στον Μπακασέτα που την κατάλληλη στιγμή έσπασε για τον Μασούρα κι ο άσος του Ολυμπιακού δεν λάθεψε απέναντι από τον Φάρελ κάνοντας το 2-1 με ψύχραιμο πλασέ.

Η Ελλάδα ήταν σαφώς ανώτερη και με την ψυχολογία υπέρ της έφτασε κοντά στο γκολ με τον Τσιμίκα στο 58′ ενώ στο 61′ απείλησε με ωραίο μακρινό σουτ του Μπάλντοκ. Οι αλλαγές των δύο προπονητών χάλασαν κάπως το ματς, με την Εθνική να διατηρεί όμως το πάνω χέρι και να φτάνει σε τρίτο γκολ, «καθαρίζοντας» το παιχνίδι. «Δράστης» για το 3-1 ήταν ο Μάνταλος με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής που τρέλανε και τον Πογέτ στον πάγκο. Στο 89′ μάλιστα λίγο έλειψε να γίνει και το 4-1, αλλά ο Τσιμίκας με διπλή προσπάθεια δεν κατάφερε να σκοράρει.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε παίκτες και προπονητή να πανηγυρίζουν, όχι τόσο για τη νίκη, αλλά για τη συνολική παρουσία της Εθνικής σε αυτό το τουρνουά, που έστειλε μήνυμα ενόψει της συνέχειας.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Κουρμπέλης, Μασούρας (76′ Χατζηγιοβάνης), Πέλκας (67′ Φούντας), Μπακασέτας (76′ Μπουχαλάκης), Χατζηδιάκος, Μάνταλος (92′ Γούτας), Τσιμίκας και Ιωαννίδης (67′ Δουβίκας).

Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Πίκοκ, Μπράντλεϊ (68′ Τσαρλς), Λούις, Φλάναγκαν, Έβανς, Ντέιβις, Λέιβερι (67′ Γουάιτ), Τόμπσον (9′ λ.τρ. Σαβίλ), ΜακΚαν, ΜακΝερ και Μαγκένις.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024